GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτείται ο βασιλιάς του Βελγίου

Την απόφασή του να παραιτηθεί του θρόνου του στις 21 Ιουλίου ανακοίνωσε την Τετάρτη με διάγγελμά του στην τηλεόραση ο βέλγος βασιλιά...


Την απόφασή του να παραιτηθεί του θρόνου του στις 21 Ιουλίου ανακοίνωσε την Τετάρτη με διάγγελμά του στην τηλεόραση ο βέλγος βασιλιάς Αλβέρτος Β’.
Διάδοχός του στο θρόνο θα είναι ο πρωτότοκος γιος του, Φίλιππος.

«Με γαλήνη και πλήρη συνείδηση, ανακοινώνω ότι θα παραιτηθώ του θρόνου στις 21 Ιουλίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, προς όφελος του διαδόχου και γιου μου, Φίλιππου», ανέφερε ο βασιλιάς του Βελγίου.

Το Παλάτι είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο μονάρχης θα απηύθυνε διάγγελμα στο λαός της χώρας, ωστόσο δεν είχε δώσει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενό του.

Πριν το διάγγελμα, το οποίο μεταδόθηκε από όλα τα βασικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο βασιλιάς είχε ανακοινώσει ότι θα συναντούσε βασικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στην οποία, όπως μεταδίδει η γερμανική Deutsche Welle, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση