GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά ο Άδωνις για την επαναφορά της διάταξης για τις οροθετικές

Βάσει της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει πέρυσι ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετ...


Βάσει της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει πέρυσι ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες...
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε μέσω twitter να απαντήσει στην Φωτεινή Σκοπούλη και στις αντιδράσεις για που προκάλεσε η επαναφορά της διάταξης Λοβέρδου για τις οροθετικές ιερόδουλες.

Γράφει, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης: «Η κ. Σκοπούλη καταργώντας και όχι αντικαθιστώντας με νέα, την Υγειονομική Διάταξη Λοβέρδου, προκάλεσε νομικό κενό. Έτσι πρώτα καταργήσαμε την κατάργηση και άμεσα φτιάχνουμε νέα Διάταξη που θα συμπεριλαμβάνει τις παρατηρήσεις των φορέων. Η κα Μακρή και η κα Παπανικολάου συντονίζουν την προσπάθεια για την άμεση υπογραφή της νέας διάταξης. Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις».

Βάσει της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει λίγο πριν τις εκλογές πέρυσι ο Ανδρέας Λοβέρδος και είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες.

Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί τότε από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες, τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.

Η διάταξη Λοβέρδου, με την αιτιολογία του «περιορισμού της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» προέβλεπε την επιβολή «καραντίνας» σε μετανάστες και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών, επανέφερε τη διάταξη Λοβέρδου, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και υπογράφηκε στις 26 Ιουνίου μόλις ένα 24ωρο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της πρώην υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα ότι «είναι απαράδεκτη η επαναφορά μιας καθαρά ρατσιστικής διάταξης που στρέφεται βίαια εναντίον ειδικών ομάδων και δεν είχε σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας» .

epikaira.gr

1 σχόλιο

  1. παιδιά, ΟΛΑ θα κριθούν στις επόμενες εκλογές (τι οποίες το "κυανοπράσινο" δίδυμο επιθυμεί διακαώς να παρατείνει όσο μπορεί).
    Το τί είδαμε, ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε από το καλοκαίρι του 2010 και μετά εάν ΔΕΝ γίνει μάθημα για ΟΛΟΥΣ εμάς και δεν καθοδηγήσει το χέρι μας στο 'ρίξιμο της ψήφου' θα είναι η χειροπιαστή ΑΠΟΔΕΙΞΗ που θα μας λέει- ΚΑΛΑ ΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση