GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημαντική ιατρική ανακάλυψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σημαντική συμβολή στους τομείς Αναγεννητικής Ιατρικής (Regenerative Medicine) και Εμβρυολογίας (Embryology) αποτελούν τα αποτελέσματ...


Σημαντική συμβολή στους τομείς Αναγεννητικής Ιατρικής (Regenerative Medicine) και Εμβρυολογίας (Embryology) αποτελούν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας σε έμβρυα που διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Αναγεννητικής Ιατρικής, Εμβρυολογίας και Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό "Nature Communications". Επικεφαλής του Εργαστηρίου είναι ο Δρ Παντελής Γεωργιάδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των κυτταρικών και γονιδιακών παραγόντων που επιφέρουν τη δημιουργία όλων των οργάνων, φέρνοντας πιο κοντά τον πολυπόθητο στόχο της Αναγεννητικής Ιατρικής όσον αφορά την κατασκευή λειτουργικών οργάνων στο εργαστήριο.

Ένας βασικός στόχος της Αναγεννητικής Ιατρικής είναι να επιφέρει επανάσταση στην Ιατρική μέσω κατασκευής λειτουργικών οργάνων (π.χ. καρδία, συκώτι, νεφρά και πνεύμονες) από επιστήμονες για σκοπούς αντικατάστασης μη-λειτουργικών οργάνων λόγω γήρανσης, ασθένειας, τραυματισμού, ή κληρονομικής ανωμαλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανακάλυψη πέτυχε κυρίως δυο στόχους, πρώτον από πλευράς Εμβρυολογίας, συνεισέφερε στη γονιδιακή κατανόηση της πιο συχνής επιπλοκής εγκυμοσύνης (ανεξήγητοι εμβρυϊκοί θάνατοι πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης) και δεύτερο έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των κυτταρικών και γονιδιακών παραγόντων που επιφέρουν τη δημιουργία όλων των οργάνων, φέρνοντας πιο κοντά τον πολυπόθητο στόχο της κατασκευής λειτουργικών οργάνων από επιστήμονες.

Η συγκεκριμένη έρευνα χρησιμοποίησε πειραματικές μεθοδολογίες αιχμής και χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση