GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ανθρωποθυσία λόγω μνημονίου μίλησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Για εξάμηνη «φάρσα» και πόρισμα που αποδεικνύει «πόσο προσχηματική ήταν η διαδικασία» στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Λ...

Για εξάμηνη «φάρσα» και πόρισμα που αποδεικνύει «πόσο προσχηματική ήταν η διαδικασία» στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου λίγο πριν από την...
ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του ή μη στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε «απόλυτα και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες που του αποδίδονται για μία υπόθεση για την οποία, όπως είπε, «δεν έχω αποκομίσει ούτε ίδιο όφελος, ούτε ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο», ενώ εξαπέλυσε βολές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Επιτροπή και για απόκρυψη στοιχείων από το πόρισμα, τα οποία «δεν βόλευαν στην κατασκευή της ενοχής μου».

«Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος. Σας προτείνουν να συστήσετε Ειδικό Δικαστήριο. Για πρώτη φορά από την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989. Αλλά για μία ιστορία μη πρωτοκόλλησης μίας παράνομης λίστας που εγώ έφερα στη χώρα για αξιοποίηση, και αφαίρεσης τριών ονομάτων συγγενών μου που δεν έκανα. Μια υπόθεση από την οποία ούτε εγώ έχω αποκομίσει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, ούτε έχει ζημιωθεί το Δημόσιο», είπε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για εμφανίσεις μελών της Επιτροπής στα μέσα ενημέρωσης κατά τις οποίες «έκαναν κρίσεις για την υπόθεση», κατήγγειλε ότι του στερήθηκε ο αναγκαίος χρόνος να μελετήσει τη δικογραφία των 20.000 σελίδων και στηλίτευσε το γεγονός ότι από τους επτά βουλευτές της πλειοψηφίας που υπογράφουν το πόρισμα, οι δύο συμμετείχαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Μνημόνευσε δε φράση που απέδωσε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε «υπό εκτέλεση» τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Τον ένοχο τον είχαμε από την αρχή, το ζητούμενο ήταν να δούμε τι θα του φορτώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι στο πόρισμα δεν του αναγνωρίζεται «γιατί δεν βολεύει» ότι ο ίδιος ζήτησε τα στοιχεία από τη Κριστίν Λαγκάρντ και ο ίδιος τα έφερε στη χώρα. Πρόκειται -είπε- για μία ιστορία μη πρωτοκόλλησης μιας παράνομης λίστας και τόνισε ότι το πραγματικό σκάνδαλο είναι η ανικανότητα του ΣΔΟΕ να συλλέξει έσοδα.

Επίθεση σε Βενιζέλο και Διώτη

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, λέγοντας ότι «κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα».

«Αυτή τη στιγμή καλείστε να παραπέμψετε σε Ειδικό Δικαστήριο εμένα που, όπως και να το κάνουμε, ζήτησα τα στοιχεία, και εξαιτίας μου ήρθαν στην Ελλάδα, εμένα που τα έδωσα για έλεγχο, προκάλεσα συσκέψεις προκειμένου να αξιοποιηθούν, και τα παρέδωσα στον αρμόδιο πριν την αποχώρησή μου.

»Και την ίδια στιγμή, αυτός που μαζί με τον κ. Διώτη κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ave Ceasar! Morituri te salutant! Πόσος παραλογισμός μπορεί πια να χωρέσει σε αυτή την υπόθεση;»

«Πόσα ακριβώς χρήματα έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι σήμερα; Όσο ήμουν εγώ Υπουργός Οικονομικών τα στοιχεία υπήρχαν στην Ελλάδα 9 μήνες. 'Αλλους τόσους μήνες όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος - και άλλους 8 μήνες με τα στοιχεία στην κατοχή του όσο δεν ήταν Υπουργός. Και έχουν περάσει άλλοι 9 μήνες από τότε που ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε εκ νέου το USB και είναι ξανά στη διάθεση του ΣΔΟΕ. Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί με βάση τις καταθέσεις των Ελλήνων που είναι στη λίστα Λαγκάρντ;» είπε.

«Ανθρωποθυσία για το μνημόνιο»

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι γίνεται στόχος διότι ήταν ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε το Μνημόνιο «το οποίο "πολλοί εμίσησαν" αλλά σήμερα το υπηρετούν» και γιατί αναζητείται, όπως είπε, εξιλαστήριο θύμα για όσα υφίστανται οι πολίτες.

«Δεν πληρώνω λάθος χειρισμούς για CD και στικάκια. Αρκετά με την υποκρισία. Στοχοποιούμαι γιατί υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο το οποίο «πολλοί εμίσησαν» αλλά σήμερα το υπηρετούν.

»Πριν τρία χρόνια κάποιοι πήραμε την ευθύνη να μείνει η χώρα όρθια. Χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό και προσωπικό κόστος. Και σήμερα, τρία χρόνια μετά, σήμερα που βρισκόμαστε 2 μνημόνια μετά και λαμβάνονται κι άλλα μέτρα, βολεύει πολύ κάποιος να πληρώσει για το πρώτο μνημόνιο.

»Γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι αν προσφέρουν στην κοινωνία το θέαμα μιας ανθρωποθυσίας, θα ανακουφιστεί η πίεση σε αυτούς, για όλα όσα οι πολίτες υφίστανται. Θα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου. Να μην ασχοληθούμε με τους "πριν", να μην ασχοληθούμε με τους "μετά".

»Όμως αυτή η εναντίον μου λυσσαλέα προσπάθεια έχει κοντά ποδάρια. Ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι λαμόγια και ποιοι δεν είναι. Και είναι σε όλους σας γνωστό ότι εγώ δεν έκανα περιουσία με την πολιτική. Σήμερα, έχω μόνο χρέη. Ούτε offshore είχα ή έχω, ούτε λογαριασμούς στην Ελβετία» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Δεν είναι μόνο ότι είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα πολλών κυβερνήσεων, και των δύο κομμάτων, στην πλάτη μου. Είναι κάτι παραπάνω: είναι ανέντιμο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ επιτέθηκε στην Αριστερά, λέγοντας:

«Από πότε η αριστερά συνυπογράφει σε μια πρωτοφανή προσπάθεια εύρεσης εξιλαστήριου θύματος για όλα τα δεινά της χώρας; Σε μία προφανώς στημένη ιστορία; Από πότε εγκατέλειψε το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Από πότε σύρεται πίσω από εξόφθαλμες μικροκομματικές κυβερνητικές σκοπιμότητες;»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από όλους τους βουλευτές να αποφασίσουν «με βάση τα πραγματικά στοιχεία και την αίσθηση του δικαίου».


Ποια "μεγάλα" ονόματα του ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός Βουλής

Η εξέλιξη αυτή έθεσε εκτός βουλής ηχηρά ονόματα του κόμματος. Δεν εκλέγονται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης (β’ Πειραιώς), ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης (Λασίθι), η Φώφη Γεννηματά (επικρατείας) οι πρώην υφυπουργοί Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη), Μανώλης Όθωνας (Ρέθυμνο), καθώς και οι Δημήτρης Λιντζέρης (Β' Πειραιά), Νίκος Τσώνης (Φθιώτιδα), Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία), Βασίλης Ιωάννου (Πρέβεζα), Χάρης Τσιόκας (β’ Θεσσαλονίκης), Νικόλαος Σαμαράς (Φλώρινα) και Γιώργος Οικονόμου (Τρίκαλα).

Το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας συγκεντρώνει ποσοστό που αντιστοιχεί σε μία μόλις έδρα. Μεταξύ άλλων στην συγκεκριμένη περιφέρεια υποψήφιοι είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φέρεται να λαμβάνει τη μία και μοναδική έδρα.

Στην Α' και Β' Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία έδρα. Οι υποψήφιοι ήταν ο Δ. Καρύδης, ο Β. Κατσαφάδος, ο Χρ. Πάλλης, ο Π. Πετρίτης, η Ελ. Δαρσίνου, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Ι. Διαμαντίδης, ο Δ. Λιντζέρης, ο Ι. Μαγιάτης, ο Κ. Μαντούβαλος, η Χρ. Μυργιάλη και ο Γρ. Νιώτης.

Μόλις μία έδρα λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς σταυρό.

Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Οριακό προβάδισμα έχει Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 19,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 8,9% το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%.

Εκτός Βουλής δίνει τη ΔΗΜΑΡ η Metron Analysis καθώς το ποσοστό που συγκεντρώνει ανέρχεται σε 2,1%.
---------------------------------------- Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 28%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5% και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός βουλής με 2,5%. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 6,5% επιλέγει άλλο κόμμα.


1 σχόλιο

  1. Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ) ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ???

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση