GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος Ήλιδας: Παρέλαβαν χθες το χαρτί κατάργησης των θέσεων τους οι δώδεκα σχολικοί φύλακες

Το χαρτί που τους οδηγεί σε διαθεσιμότητα και εκ των πραγμάτων σε ανεργία, παρέλαβαν χθες οι δώδεκα σχολικοί φύλακες του δήμου Ήλιδα...


Το χαρτί που τους οδηγεί σε διαθεσιμότητα και εκ των πραγμάτων σε ανεργία, παρέλαβαν χθες οι δώδεκα σχολικοί φύλακες του δήμου Ήλιδας, αφού μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από...

την Ελληνική Βουλή, καταργείται η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων στους δήμους.

Το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση των θέσεων σχολικών φυλάκων, απεστάλη στον δήμο Ήλιδας την Τετάρτη και χθες η Διεύθυνση Διοίκησης και Πρόνοιας του δήμου το κοινοποίησε στους δώδεκα σχολικούς φύλακες.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έγγραφο παρέλαβαν χθες οι: Αγγελική Ανδρουτσοπούλου, Σοφία Βασιλοπούλου, Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Μαρία Θεοδωροπούλου, Σπυρίδων Κρινάς, Γεωργία Κυριακοπούλου, Νικολίτσα Μητροπούλου, Αθανασία Μπάτση, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Χρυσούλα Σπυρούνη, Σοφία Χαραλαμπάκη και Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου.

Συνάντηση με Λυμπέρη

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του Ν. 4172/2013, καταργούνται στους δήμους οι θέσεις της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ οποιαδήποτε μετάταξη των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013, είναι αυτοδικαίως άκυρη.

Με την παραλαβή του σχετικού εγγράφου χθες, ήρθε και το τετελεσμένο για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι αν και το περίμεναν δεν μπόρεσαν να κρύψουν την δυσφορία τους για την εξέλιξη και προχώρησαν το μεσημέρι σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Λυμπέρης τους μετέφερε τα όσα έχουν συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, εξέφρασε την στήριξή του και την θέση που διατύπωσε και υιοθετήθηκε, αναφορικά με την αξιολόγηση που πρέπει να γίνει στους σχολικούς φύλακες μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ από την πλευρά των σχολικών φυλάκων τέθηκε το θέμα της κινητικότητας.

Βέβαια, αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο δήμος και σχολικοί φύλακες θα παρατηρούν στενά τις εξελίξεις για να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια.

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση