GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πρώτες βοήθειες μετά από ηλιακό έγκαυμα

Δεν θα πρέπει να κάθεσαι στον ήλιο χωρίς αντηλιακό υψηλής προστασίας και ακόμη και αν φροντίζεις να το ανανεώνεις συχνά, καλό θα ήταν να ...

Δεν θα πρέπει να κάθεσαι στον ήλιο χωρίς αντηλιακό υψηλής προστασίας και ακόμη και αν φροντίζεις να το ανανεώνεις συχνά, καλό θα ήταν να αποφεύγεις την ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο βλαβερές.

Αν ωστόσο ατυχήσεις και πάθεις έγκαυμα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για άμεση ανακούφιση από τον πόνο!


Aloe Vera
Είναι το βάλσαμο για τα εγκαύματα από τον ήλιο. Μια καλή κρέμα σώματος με Αλόη, ανακουφίζει αμέσως από τον πόνο και το κάψιμο, δροσίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σου.


Πατάτα
Πολτοποίησε πατάτες στο μπλέντερ και άπλωσε τον πολτό  στο δέρμα σου. Το έγκαυμα θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση!

Γάλα
Βάλε γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ, βύθισε μέσα μικρές πετσέτες χεριών και βάλτο για λίγα λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα, χρησιμοποιήσε τις πετσέτες με το κρύο γάλα ως κομπρέσες και τοποθέτησε τες στα σημεία του σώματός σου που έχεις καεί. Θα ανακουφιστείς άμεσα καθώς το γάλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Μην ξεχνάς πως η καλύτερη προστασία είναι η πρόληψη! Ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εγκαύματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση