GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπούλιας: Σημαντική για την Ελλάδα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα, επεσήμανε στον Πολωνό ομόλογό του Μπρόνισλαβ Κομο...


Τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα, επεσήμανε στον Πολωνό ομόλογό του Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, το πρωί στη Βαρσοβία, όπου παραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο Κομορόφσκι για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, δοκιμάζονται από την κρίση. Την περίοδο αυτή αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων» είπε ο κ. Παπούλιας, αμέσως μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι η συζήτησή τους αφορούσε τις περαιτέρω προοπτικές του ευρωπαϊκού σχεδίου, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε επίσης ότι με τον Πρόεδρο Κομορόφσκι συζήτησε διεξοδικά τόσο τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδος - Πολωνίας, ως κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.

«Οι διμερείς σχέσεις των χωρών μας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, άλλωστε, η υπογραφή σήμερα της Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιστήμης. Επίσης, η συμμετοχή στην επίσκεψη αυτή σημαντικού αριθμού Ελλήνων επιχειρηματιών θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε καίριους τομείς της οικονομίας και βεβαίως του τουρισμού» σημείωσε ο κ. Παπούλιας , ο οποίος ενημέρωσε τον Πολωνό Πρόεδρο για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και ιδιαίτερα για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Επεσήμανα ότι αν κι ο κύριος ρόλος για την επίλυση του Κυπριακού ανήκει στον ΟΗΕ, εντούτοις μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή, δηλαδή λύση συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν και για την πορεία ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας. Ο κ. Παπούλιας προσκάλεσε τον Πολωνό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να συντηθεί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλτ Τούσκ και να επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της χώρας, ενω θα παρακαθήσει το βράδυ στον επίσημο δείπνο που δίνει πρός τιμή του ο κ. Κομορόφσκι.

Αύριο, ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί τους τόπους μαρτυρίου στα στρατόπεδα του Αουσβιτς και του Μπιρκενάου, κοντά στην Κρακοβία, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση