GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόικα: Συνεχίζει να κάνει (αργή) πρόοδο η Ελλάδα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει συνολικά, αν και αργή, πρόοδο, επισημαίνει η τρόικα στην έκθεσή της με βάση την τρίτη αναθεώρηση του δεύτερ...

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει συνολικά, αν και αργή, πρόοδο, επισημαίνει η τρόικα στην έκθεσή της με βάση την τρίτη αναθεώρηση του δεύτερου προγράμματος...
οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται, αρκετές σημαντικές δράσεις έχουν καθυστερήσει. Σημαντική πρόοδος έχει καταγραφεί στα δημόσια οικονομικά, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Επίσης, τονίζει ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν ευρέως αμετάβλητες σε σχέση με την πρόσφατη αναθεώρηση και οι τελευταίες δημοσιονομικές εξελίξεις ήταν επίσης εντός τροχιάς.

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι τα ρίσκα εφαρμογής του προγράμματος παραμένουν σημαντικά. «Τα βασικά ρίσκα αφορούν στην επιμονή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κατεστημένων συμφερόντων», αναφέρεται στην έκθεση της τρόικας.

Επιπλέον η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες της έντονης δημοσιονομικής εξυγίανσης το 2014 και την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Τονίζει ακόμη ότι η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα συνεχίζεται, αλλά με περαιτέρω καθυστερήσεις. "Οι αρχές ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν με ένα φιλόδοξο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά το 2013 και παίρνουν διορθωτικά μέτρα για να καλύψουν το χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα που συμφωνήθηκαν στη δεύτερη αναθεώρηση του προγράμματος".

Ωστόσο, βλέπει και ανοδικά ρίσκα. Ειδικότερα, η βιώσιμη ισχυρή εφαρμογή της πολιτικής μπορεί να βοηθήσει να αρθεί η αβεβαιότητα και να οδηγήσει σε μια ταχύτερη επιστροφή των επενδύσεων, κυρίως ξένων.

Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μια κάποια εντονότερη επίδραση από την ένεση ρευστότητας που αναμένεται από την εκκαθάριση των καθυστερούμενων της κυβέρνησης, των προγραμμάτων δημοσίων έργων και από μια πιο δυναμική τουριστική περίοδο.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση