GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένοι από άλλα ταμεία όπως ο ΟΓΑ

Θα ενταχθούν όλοι οι αυτοπασχολούμενοι που σήμερα εξαιρούνται. Στη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους ελεγκτές της τρόικας το «παρ...


Θα ενταχθούν όλοι οι αυτοπασχολούμενοι που σήμερα εξαιρούνται. Στη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους ελεγκτές της τρόικας το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να συζητηθεί η λύση για...

το πως θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα του ΟΑΕΕ μιας και επειδή δεν θα εφαρμοστεί η εισφορά 2 τις χιλίοις σε επιχειρήσεις ο ΟΑΕΕ θα χάσει 600 εκατ. ευρώ. Το ισοδύναμο που ανακάλυψε το οικονομικό επιτελείο είναι να ενταχθούν όλοι οι αυτοπασχολούμενοι στον ΟΑΕΕ που σήμερα εξαιρούνται και υπάγονται σε ασφάλιση άλλων ταμείων.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγε αξιωματούχος του Υπ. Οικ. με έκπληξη ανακάλυψε και αυτός τώρα πόσες πολλές εξαιρέσεις υπάρχουν από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ.

Το σχέδιο είναι από το 2014 να μην ενισχύουν τόσες πολλές εξαιρέσεις, όπως το να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ οι αυτοαπασχολούμενοι σε περιοχές με λιγότερους από 1000 ή 2000 κατοίκους (αν είναι στην Αττική) ή σε νησιά με λιγότερους από 3100 κατοίκους.

Επίσης από την ασφάλιση τον ΟΑΕΕ σήμερα εξαιρούνται οι αφανείς εταίροι με πολύ μικρό μερίδιο μετοχών στις επιχειρήσεις, ενώ εξαιρούνται όσοι αυτοαπασχολούμενοι έχουν ειδικό ταμείο για την ειδικότητά τους, για παράδειγμα ταμείο υγειονομικών, ΤΣΜΕΔΕ, ταμείο ιδιοκτητών εφημερίδων κ.α.

Πλέον μ' αυτό το ισοδύναμο, εφόσον θα ενταχθούν περισσότεροι στον ΟΑΕΕ αναμένεται να αυξηθούν τα έσοδά του και να καλυφτεί τη μαύρη τρύπα των 600 εκατ. ευρώ.

newmoney.gr

3 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!!!

    Βρε που να σας πάρει και να σας σηκώσει από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά τι είναι αυτά που έχετε νομοθετήσει με το κέρδος επί του φαρμάκου ?
    Από πού και ως που σε ένα εμπόρευμα γιατί και το φάρμακο είναι εμπόρευμα οι φαρμακοποιοί έχουν κέρδος με την μεγάλη βούλα τους κράτους επί του φαρμάκου 25 και παραπάνω τοις εκατό?
    Ο πρώην υπουργός υγείας Λοβέρδος από του βήματος της βουλής είχε δηλώσει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και την άλλη μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών από τηλεοράσεως έξω από το φαρμακείο του δήλωνε αγανακτισμένος ότι ο υπουργός ψεύδεται και ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 26/100 επί του φαρμάκου, και έστω ότι η αλήθεια είναι στην μέση.
    ( Βέβαια μετά από μεγάλο παρασκηνιακό αγώνα όπου βγήκαν νικητές οι φαρμακοποιοί, αλλά οι πολιτικοί μας, ΕΣΕΙΣ, το παρουσιάσατε σαν μεγάλο επίτευγμα σας υπέρ του λαού, τα ακριβά φάρμακα για καρκίνο και λοιπά έφυγαν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων από όπου τα προμηθευόντουσαν οι ασθενείς με μηδενικό κέρδος για το νοσοκομείο και τα πήραν τα ελεύθερα φαρμακεία, και όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι τους ΔΗΜΟΣΙΑ τα αποδέχτηκαν θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και ΑΥΤΟΙ υπέρ του λαού, έχοντας το μισό κέρδος ως ποσοστό επί της αξίας του συγκεκριμένου φαρμάκου από ότι σε άλλα φάρμακα, βέβαια δεν μας είπατε εσείς οι πολιτικοί αλλά ούτε και οι φαρμακοποιοί ότι όταν ένα φαρμακείο πουλήσει ένα από αυτά τα φάρμακα θα έχει περισσότερο κέρδος από όταν θα πουλήσει μια σαρανταριά αντιβιοτικά και DEPON, κατά τα άλλα θυσιάστηκαν υπέρ του λαού)
    Ποια επιχείρηση βρε νομοθέτες της συμφορά στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη πελατεία έχει νομοθετημένο κέρδος 25/100 και πάνω? Γιατί πρέπει κατά εσάς και τα συμφέροντα των φαρμακοποιών και ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ? Να υπάρχει αυτό το κέρδος? Ειδικά στο φάρμακο δεν επιτρέπετε κέρδος πάνω από 12/100 και σε όποιον αρέσει, και όποιος θέλει φαρμακείο αλλά μπουτίκ Κολωνακίου να πουλήσει το σπίτι του να το κάνει.
    Από πού κι ως που βρε νομοθέτες της συμφοράς σε ένα εμπόρευμα με τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ απαραίτητο για τον κάθε ένα που ασθενεί και που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό έχετε επιτρέψει αυτό το παράλογο κέρδος?
    Μήπως είναι αγγουράκια και σε μια βδομάδα θα έχουν σαπίσει στα τελάρα? Μήπως είναι μαρούλια και θα μαραθούν σε τρεις μέρες? Ή μήπως είναι ανομολόγητα συμφέροντα που και εσείς ή κάποιοι από εσάς τα στηρίζετε είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις?
    Από πού κι ως που σε μια χώρα που το 60/100 των νέων είναι χωρίς δουλειά, που το 26/100 των εργαζομένων είναι χωρίς δουλειά, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν λεφτά ούτε την συμμετοχή τους να πληρώσουν σε ένα φάρμακο, σε μια χώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που συνεχώς μειώνουν συντάξεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σε μια χώρα που οι αυτοκτονίες ούτε στα ψιλά των εφημερίδων δεν αναφέρονται πλέον, καθώς δεν αποτελούν είδηση άξια κατά τους εκδότες να γραφτεί, άσε την τηλεόραση που οι καναλάρχες μετρούν τον χρόνο με δευτερόλεπτα, επιτρέπετε με τους νόμους που εσείς ψηφίζετε αυτήν την λεηλασία των ολίγων εις βάρος των πολλών?
    Γιατί πρέπει κατά ΕΣΑΣ ΚΑΙ τους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ να αιμορραγούν ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλισμένοι μόνο και μόνο για να πλουτίζουν κάποιοι?
    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΡΑΚΟΣΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟ 12/100?
    Ο ΕΟΠΠΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ!

    Καλά να τους βάλετε όλους αυτούς στον ΟΑΕΕ, την περίθαλψη τους την λογαριάσατε? Τις συντάξεις τους τις λογαριάσατε? ΕΔΩ ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΦΠΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΒΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ?
    Αλλά την λύση που μόνο ανίκανοι να ελέγξουμ τα παραπάνω εσείς την έχετε στο τσεπάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ!

    Καλά να τους βάλετε όλους αυτούς στον ΟΑΕΕ, την περίθαλψη τους την λογαριάσατε? Τις συντάξεις τους τις λογαριάσατε? ΕΔΩ ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΦΠΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΒΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ?
    Αλλά την λύση που μόνο ανίκανοι που δεν μπορούν να ελέγξουν τα παραπάνω εσείς την έχετε στο τσεπάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση