GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Βαριές καμπάνες» σε γιατρούς, φαρμακοποιούς

Για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, αλλά και παράνομης συνταγογράφησης στο νομοσχέδιο ορίζονται «βαριές καμ...


Για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, αλλά και παράνομης συνταγογράφησης στο νομοσχέδιο ορίζονται «βαριές καμπάνες» και νέοι «κανόνες» για τους εμπλεκόμενους φαρμακοποιούς ή γιατρούς...

Σε άλλες διατάξεις υπάρχουν προβλέψεις που ανοίγουν το «παιχνίδι» στην αγορά πετρελαιοειδών, παρεμβάσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, περιγράφεται ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ενώ υπάρχουν προβλέψεις και για την ΕΡΤ.

Έτσι, ορίζονται με το άρθρο 95 ποινές σε φαρμακοποιούς κα σε κατόχους άδειας κυκλοφορίας σκευασμάτων σε περίπτωση που δεν ακολουθούν μια σειρά από υποχρεώσεις ή έχουν έλλειψη σε φάρμακα. Ορίζονται επίσης αυστηρότεροι όροι συνταγογράφησης και ποινές συμβεβλημένων ιατρών, φυσιοθεραπευτών και παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Για παράδειγμα αν διαπιστωθεί παραβίαση της υποχρέωσης αναγραφής του barcode φαρμάκου επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδες (5.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ανάλογα με τη συχνότητα και τη βαρύτητα αυτής.

Επίσης, αν υπάρξει έλλειψη φαρμάκου και αυτή οφείλεται σε παραβίαση των υποχρεώσεων του κατόχου άδειας χονδρικής πώλησης ή του κατόχου άδειας κυκλοφορίας (Κ.Α.Κ.), επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας σωρευτικά με τις λοιπές προβλεπόμενες νόμιμες κυρώσεις, χρηματικό πρόστιμο στον εκάστοτε υπεύθυνο τριάντα χιλιάδες (30.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβαση».

Με το άρθρο 104 έρχονται παρεμβάσεις στην αγορά πετρελαιοειδών με τις οποίες ανοίγει ο ανταγωνισμός και σε μικρότερους παίκτες. Οι παρεμβάσεις αφορούν το ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο στην ασφαλιστική κάλυψη κινδύνων και στη διαθεσιμότητα αποθηκευτικών χώρων.

Έρχονται παράλληλα παρεμβάσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Ενσωματώνεται οδηγία που φέρει αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών από δικηγόρους.

Δημιουργείται κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια και σκοπό την είσπραξη ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των ΟΚΑ. Στο άρθρο 103 επίσης ορίζονται μια σειρά από παρεμβάσεις διατάξεις για τον κατώτατο μισθό. Ορίζεται διαδικασία διαβούλευσης για το νομοθετημένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο και οι όροι για τις ατομικές συμβάσεις που θα εφαρμοστούν από την 1/1/2017.

Με το άρθρο 108 ορίζεται ότι για το προσωπικό της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν από τη δημοσίευση της διάταξης του άρθρου 3 της υπ’αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών (Β’ 1414) δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967, με την οποία καθοριζόταν ανώτατο όριο για τον καθορισμό των αποζημιώσεων αυτών.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση