GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με λένε Γ και δεν είμαι καθόλου καλά...

Γράφει ο Τσανούσης Στάμος.   - Καλησπέρα, είμαι ο Σ - Καλησπέρα Σ, είμαι ο Γ, χαίρω πολύ - Και εγώ χάρηκ...


Γράφει ο Τσανούσης Στάμος. 

 - Καλησπέρα, είμαι ο Σ
- Καλησπέρα Σ, είμαι ο Γ, χαίρω πολύ
- Και εγώ χάρηκα. Έμαθα ότι ζείτε στην Αλεξανδρούπολη. Πώς είναι εκεί;
- Ήσυχη πόλη, όμορφη και τα έχει όλα
- Πόσους κατοίκους έχει;
- Περίπου 75.000.
- Μένετε μέσα στην πόλη;
- Η πόλη επεκτείνεται σε δύο κατευθύνσεις και μένω σε μια από αυτές.
- Τι δουλειά κάνετε;
- Είμαι τοπογράφος
- Με τους μουσουλμάνους πώς τα πάτε;
- Ποιους μουσουλμάνους; Τούρκοι θέλεις να πεις.
- Γιατί; Τούρκοι νιώθουν;
- Εννοείται, εκτός από τους Πομάκους; Οι κακομοίρηδες δεν νιώθουν Τούρκοι, αλλά τους πιέζουν οι Τούρκοι, τους πιέζουμε και εμείς.
- Τι εννοείς;
- Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους. Αυτοί είναι αλεβίτες. Το ξέρουν πως είναι εξισλαμισμένοι Χριστιανοί, αλλά και εμείς τους έχουμε κατατάξει στους Τούρκους.
- Τι γίνεται εκεί και στις γύρω πόλεις;
- Στους Τούρκους δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Δεν έχουν μπέσα. Και εδώ και πολύ καιρό ετοιμάζονται
- Τι εννοείς;
- Ετοιμάζονται για να δημιουργήσουν αναταραχή. Όλα έτοιμα τα έχουν. Μέχρι και σημαία έχουν. Πολιτιστικούς συλλόγους, ομάδες. Ετοιμάζονται…….
- Τι βλέπεις να γίνεται;
- Τον Σεπτέμβριο θα έχουν μια καλή αφορμή. Σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο , το υπουργείο παιδείας θα διορίζει τους ιεροδιδάσκαλους στα μουσουλμανικά σχολεία. Και εδώ οι ψευτομουφτήδες λένε πως θα δηλώσουν ανυπακοή. Δεν θα τους δεχτούν.
- Και τι θα γίνει;
- Δεν ξέρω, εγώ πιστεύω ότι πολύ γρήγορα, ακόμα και μέσα στο 2013 θα γίνουν επεισόδια και προβοκάτσιες. Όπως έγινε στο Κόσσοβο. 100 – 150 ακραίοι θα διαδηλώνουν, κλειστά πλάνα στις τηλεοράσεις ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι είναι μαζικές κινητοποιήσεις, και θα επαναστατήσουν όλοι.
- Ποιούς βουλευτές εκλέγετε στην περιοχή σας;
- (εδώ υπήρξε μια άρνηση να απαντήσει, μάλλον φοβούμενος ότι θα αποκαλυφθεί η κομματική του θέση). Ε διάφορους….
- Για πες κανέναν
- Ο Φλωρίδης……
- Αυτός ήταν υφυπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
- Σωστά
- Άλλος;
- Ο Στυλλιανίδης…..
- Και τι κάνουν αυτοί;
- Τίποτα φίλε. Άλλωστε όλα τα κόμματα πια, βάζουν Τούρκους υποψήφιους. Σε αυτά τα μέρη αν δεν απευθυνθείς στο Τουρκικό προξενείο δεν κάνεις τίποτα. Ξέρεις πόσα άτομα απασχολεί το Τουρκικό προξενείο; Πάνω από 1500. Ότι θέλεις το κανονίζει το προξενείο. Όλοι οι τσιγγάνοι με αναπηρική σύνταξη είναι και τους κανονίζει το προξενείο.
- Τι εννοείς; Τουρκική σύνταξη;
- Τι λες μωρέ!!! Ελληνική σύνταξη. Όλοι κουτσοί δηλώνουν, στραβοί κλπ για να παίρνουν την σύνταξη. Άλλα τα λεφτά που παίρνουν από την Τουρκία
- Παίρνουν και από εκεί;
- Τους βοηθούν συνέχεια. Άκου τι κάνουν. Πουλάει κάποιος Έλληνας ένα χωράφι. Θέλει να το αγοράσει ένας Τούρκος. Ρωτάει τον Έλληνα «πόσο το πουλάς». Ο Έλληνας λέει «100.000». Φεύγει ο Τούρκος και πάει στο υποκατάστημα της Τουρκικής Τράπεζας και ζητάει δάνειο για να αγοράσει το χωράφι. Η τράπεζα τον ρωτάει. « Πόσο το πουλάει». Αυτός απαντά «100.000». Όχι 100.000 αποκρίνεται η τράπεζα. Πάρε 300.000. Ο Τούρκος τα παίρνει αλλά νομοτελειακά ή μιλημένα δεν μπορεί να εξοφλήσει το δάνειο. Τότε η τράπεζα κατάσχει το χωράφι. Και όλες οι περιουσίες καταλήγουν έτσι σιγά σιγά σε Τουρκικά χέρια.
- Καλά και εσείς τι κάνετε;
- Τι να κάνουμε; Είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα. Το καταλαβαίνεις; Ξένοι!!!!
- Έ εντάξει…
- Τι εντάξει ; Ξένοι σου λέω. Τους έχουμε κάθε μέρα και τους ακούμε από τους μιναρέδες την προσευχή τους. Και σε εμάς απαγόρευσαν να χτυπάνε οι καμπάνες.
- Τι εννοείς;
- Έκαναν παράπονα ότι την Κυριακή που χτυπάει η καμπάνα της Εκκλησίας, αυτοί ξεκουράζονται. Μία μέρα έχουν για να ξεκουραστούν και τους ενοχλεί. Και μάλιστα ο δικός μας ο επίσκοπος το δέχτηκε!!! Αλλά κάναμε φασαρία και το πήρε πίσω.
Προσπάθησα να αποδώσω τον διάλογο όσο πιο πιστά μπορούσα. Οποιαδήποτε αλλαγή έγινε δεν είναι κακοπροαίρετη, αλλά οφείλεται στο γεγονος ότι αποτυπώθηκε από μνήμης.
Ας σκεφτούμε όλοι τι είπε αυτός ο άνθρωπος. Και ας σκεφτούμε τι τον οδήγησε να σκέπτεται έτσι.
stsanoussis.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση