GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ζητήματα των νεφροπαθών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Ιουλίου 2013, μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και αντιπροσωπείας των νεφροπαθ...


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Ιουλίου 2013, μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και αντιπροσωπείας των νεφροπαθών αποτελούμενη από... τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η κ. Δ. Χονδροζουμάκη, το μέλος κ. Κ. Μουλακάκη, το μέλος κ. Μ. Επιτροπάκη και τον Διευθυντή του Κέντρου «Μεσόγειος» κ. Ν. Στάθογλου.

Οι νεφροπαθείς αναφέρθηκαν στο ζήτημα των ακατάβλητων μέχρι σήμερα οδοιπορικών εξόδων από τον ΟΓΑ σε όσους μετακινούνταν με ίδια μέσα, από το Μάιο του 2012, και συζήτησαν τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, δεδομένου ότι πρόκειται για σημαντικά ποσά που έχουν καταβάλει από την τσέπη τους.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν οι νεφροπαθείς, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή, από την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και αναφορά στον ιατρικό τουρισμό που είναι ένας σημαντικός τομέας για την οικονομία αλλά και την περίθαλψη των ασθενών. Όπως διαπίστωσαν μάλιστα, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εξαντλείται στον ιαματικό τουρισμό, χωρίς καμία αναφορά σε μονάδες αποκατάστασης, μονάδες νεφροπαθών κλπ.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει λύση στο θέμα της καταβολής των οδοιπορικών στους νεφροπαθείς, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία στις οποίες αναφέρεται στην ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού γενικότερα, αλλά και στις μονάδες νεφροπαθών ειδικότερα.

1 σχόλιο

  1. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, αφού διευκρίνισε πως εκφράζει προσωπικές του απόψεις, είπε πως, αν μετά τις επόμενες εκλογές δεν είναι εφικτή μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή σε συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς, δεν θα ήταν ταμπού για αυτόν μια κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κομμάτι πατριωτών της Νέας Δημοκρατίας ή με ένα κομμάτι σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην έχει η Ελλάδα κυβέρνηση...
    Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής.

    Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο κ. Τατσόπουλος δεν είναι ιδιαίτερα εκλεκτικός στις συνεργασίες του -αφού κατά δήλωσή του έχει πηδήσει τη μισή Αθήνα- αλλά θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως είναι ειλικρινής γιατί, όντως, έχει πηδήσει τη μισή Αθήνα.

    Ο κ. Τατσόπουλος δεν αναφέρεται σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αναφέρεται σε συνεργασία με τους πατριώτες της Νέας Δημοκρατίας.

    Ποιοι είναι αυτοί οι «πατριώτες» της Νέας Δημοκρατίας; Δεν ξέρω αλλά ξέρω πως δεν έχουν εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση για το Μνημόνιο και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Οπότε, πόσο πατριώτες είναι;

    Το ίδιο ισχύει και για τους «σοσιαλδημοκράτες» του ΠΑΣΟΚ.

    Αν θυμάμαι καλά, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετη με το Μνημόνιο. Τι άλλαξε; Άλλαξε κάτι;

    Βέβαια, υπάρχει πολιτικός ρεαλισμός στην πρόταση του Πέτρου Τατσόπουλου: για να μην δημιουργηθεί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής, να δημιουργηθεί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν ξέρω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλει να γίνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία που έχει ως εναλλακτική να κάνει κυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η λογική των δυο άκρων. Και στη μέση η Νέα Δημοκρατία. Η μόνη σίγουρη στην κυβέρνηση.

    Ας κάνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με την Χρυσή Αυγή. Θα είναι πολύ καλό για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη να μπουν στην κυβέρνηση οι νεοναζιστές.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει την Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή να κάνουν κυβέρνηση. Δεν θα κρατήσει πολύ αυτή η κυβέρνηση. Και θα τελειώσει με πολύ άσχημο τρόπο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μετά αυτοδύναμος στην κυβέρνηση.

    Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν νεοναζί;

    Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επικαλεστεί τον νεοναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, για να κάνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και μετά να πει «Ελληνικέ λαέ, εμείς θέλαμε να καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά, μπροστά στον κίνδυνο να μπει στην κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή, θυσιαστήκαμε και αναγκαστήκαμε να κάνουμε κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία για το καλό της πατρίδας».

    Δηλαδή, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πια η χρεοκοπία και το Μνημόνιο αλλά η Χρυσή Αυγή και ο νεοναζισμός.

    Ξεχάστε το έλλειμμα δημοκρατίας και την απουσία της Δικαιοσύνης. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Χρυσή Αυγή.

    Οπότε, με τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής ως δικαιολογία, ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι εναντίον του Μνημονίου, βγαίνει από την δύσκολη θέση να αποδείξει πως το εννοεί, κάνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και ξεπλένει και την Νέα Δημοκρατία.

    Είναι πάρα πολύ χρήσιμη η Χρυσή Αυγή, για το πολιτικό κατεστημένο και την οικονομική ελίτ. Πάνω στην Χρυσή Αυγή παίζεται η επιβίωσή τους.

    Η Χρυσή Αυγή είναι το πλυντήριο.

    Η Χρυσή Αυγή ήταν το τέλειο κόλπο του συστήματος. Και οι Έλληνες τσίμπησαν.

    Συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, για να σωθεί η χώρα από τον νεοναζισμό.

    Κι όμως, στις 22 Μαΐου, πολλοί σύντροφοι με είχαν ταράξει στο βρισίδι επειδή είχα γράψει -μεταξύ άλλων- το εξής:

    «Ως και συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει, με την δικαιολογία πως θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Για να σώσουν την χώρα. Πάλι.»

    Η κομπίνα συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση