GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υπουργός Γρηγοράκος πήρε δεξί του χέρι υπάλληλο (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) που ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς στο δήμο Αθηναίων με τον Καμίνη...

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα (που κινδυνεύει να εκθέσει και την κυβέρνηση) δημιουργείται για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα ...

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα (που κινδυνεύει να εκθέσει και την κυβέρνηση) δημιουργείται για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο ο οποίος έκανε επιλογές που αν μη τι άλλο δεν συνάδουν με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής συγκυρίας.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ (και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου) κ. Γρηγοράκος επέλεξε, ως δεξί χέρι του στο υπουργείο, μια γυναίκα -γνωστό «πράσινο» στέλεχος το όνομα της οποίας όμως είχε εμπλακεί σε πρόσφατη υπόθεση διαφθοράς και απάτης στο δήμο Αθηναίων!
Το θέμα είχε ξεσπάσει πριν από έναν χρόνο -τον Ιούλιο του 2012- όταν 49χρονη υπάλληλος της Δ.Ε.Η., αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, συνελήφθη επ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης. Η εν λόγω υπάλληλος παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη καταγγέλθηκε ότι ζητούσε χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να «λυνει» προβλήματα τους με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Τελικώς προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων αλλά υπηρετούσε σε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Η συλληφθείσα πάντως φέρεται στην τότε απολογία της να ενέπλεξε μια άλλη γυναίκα με μακρά εσωκομματική διαδρομή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (διετέλεσε και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του) η οποία είχε τοποθετηθεί από τον κ. Καμίνη επικεφαλής σημαντικού και μεγάλου φορέα του δήμου Αθηναίων. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει σάλος ο απόηχος του οποίου έφθασε εντός ολίγων ημερών και εντός του δημοτικού συμβουλίου.
Αν και ήταν πρόωρο οποιδήποτε θέμα ποινικής ευθύνης της, καθώς η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο, μπροστά στις πολιτικές αντιδράσεις ακόμη και από το δικό του χώρο ο κ. Καμίνης υποχρεώθηκε να την ωθήσει σε παραίτηση από τη θέση που κατείχε και να την μετακινήσει σε άλλο, δευτερεύον, πόστο.
Ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο, επανέρχεται και μάλιστα σε ανώτερη θέση διαχείρισης εξουσίας, στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Όπως φαίνεται,δε, ο κ. Γρηγοράκος δεν διστάζει να «νομιμοποιήσει» το ρόλο της με επίσημό έγγραφό του. Σε επιστολή που απέστειλε, με το λογότυπο του υπουργείου Εσωτερικών, προς τους άλλους βουλευτές και με ημερομηνία 9 Ιουλίου, ο κ. Γρηγοράκος γράφει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ

Αθήνα 9 Ιουλίου 2013.
Αγαπητή/έ κ. συνάδελφε,
Ευελπιστώ σε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί σας για τα θέματα της αρμοδιότητας μου.
Προς διευκόλυνση σας, παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνείτε και με την συνεργάτιδά μου κ. (....)
στο τηλέφωνο 213136....
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών.


Από τη στιγμή που το θέμα με τα συμβαίνοντα στον δήμο βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι προφανές ότι την καλύπτει, όπως κάθε πολίτη, το τεκμήριο της αθωότητας. Πολιτικά και ηθικά όμως ο κ. Γρηγοράκος είναι εκτεθειμένος διότι την επιλέγει ως στενή συνεργάτιδά του σε μια κρίιμη και εντελώς ιδιαίτερη περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση αναζητεί διάφορους τρόπους για να θέσει εκτός δημοσίου, στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων, όσους υπαλλήλους έχουν «εκκρεμότητες» με την Δικαιοσύνη. Δημιουργείται επομένως ένα μείζον ζήτημα αξιοπιστίας για τον κ. Γρηγοράκο ο οποίος στέλνει λάθος μηνύματα στους πολίτες, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς το υπουργείο Εσωτερικών (όπου τοθετήθηκε δεύτερος στην πολιτική ιεραρχία μετά τον Γ. Μιχελάκη) εμπλέκεται άμεσα στις απολύσεις και τις μετακινήσεις δεκάδων χιλιάδων απλών υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

10 σχόλια

  1. Βρε Γρηγορακο θα μας τρελλανεις;Η συγκεκριμένη είναι περιφερομενη τεμπελα που θα έπρεπε να ήταν στο σπίτι της.Για μαζευτειτε όλοι σας γιατι μαςροκαλείτε διαρκώς και δεν έχουμε αλλά όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε Γρηγορακο θα μας τρελλανεις;Η συγκεκριμένη είναι περιφερομενη τεμπελα που θα έπρεπε να ήταν στο σπίτι της.Για μαζευτειτε όλοι σας γιατι μαςροκαλείτε διαρκώς και δεν έχουμε αλλά όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ υπάρχει υφυπουργός αδελφή από αγρίνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ υπάρχει υφυπουργός αδελφή-αδερφάρα με όργια από αγρίνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ 1993.Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ 1993.Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ 1993.Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ 1993.Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ 1993.Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχει καταλάβει ο κ. Γρηγοράκος τί ακριβώς σημαίνει "δύναμη του παραδείγματος";
    Είναι δυνατό να την έχει ακόμη στο Γραφείο του;
    Κε Γρηγοράκο διώξτε την αμέσως.
    Γιατί, αυτές τις αλαζονικές συμπεριφορές πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση