GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Μέρος της φοροδιαφυγής «οφείλεται στην ανάγκη επιβίωσης»

Στην «ανάγκη» των πολιτών να «επιβιώνουν» απέδωσε ένα μέρος της φοροδιαφυγής ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, μιλώντα...


Στην «ανάγκη» των πολιτών να «επιβιώνουν» απέδωσε ένα μέρος της φοροδιαφυγής ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, μιλώντας σε συνέδριο...
της συνομοσπονδίας εμπορικών επιχειρήσεων Confcommercio.

«Στην Ιταλία ένα μέρος της φοροδιαφυγής συνδέεται με την ανάγκη της επιβίωσης. Δεν θέλω να δικαιολογήσω απολύτως κανέναν, κάνω μια διαπίστωση που δεν έχει σχέση με ηθικές κρίσεις: υπάρχουν βαθιά ριζωμένοι λόγοι οι οποίοι ωθούν κάποιους ανθρώπους να φέρονται με τρόπο που αν μπορούσαν, θα απέφευγαν ευχαρίστως» είπε ο κεντροαριστερός υφυπουργός Οικονομικών.

Οι δηλώσεις του Φασίνα, που προβλήθηκαν εκτενώς από πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έγιναν λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων σχετικά με την φορολογική πίεση και την παραοικονομία στην χώρα.

Σύμφωνα με την Confcommercio η ιταλική παραοικονομία αντιστοιχεί στο 17,4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ένα ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ πολλών από τα πιο ανεπτυγμένα βιομηχανικά κράτη.

Ενώ, αν κανείς αφαιρέσει τον τεράστιο τζίρο της παραοικονομίας η «πραγματική φορολογική πίεση», φτάνει το 54% του ΑΕΠ.

«Πρόκειται για ποσοστό που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ μεταξύ όλων των χωρών της Δύσης», ανέφερε η ιταλική ένωση των επιχειρήσεων της λιανικής.

Μη υπολογιζόμενης της παραοικονομίας, η φορολογική πίεση φέτος αναμένεται να περιορισθεί στο 44,6% του ΑΕΠ, προσθέτει η Confcommercio.

Από το 2000 μέχρι το 2013 η φορολογική πίεση αυξήθηκε κατά 2,7%, τόνισε η συνομοσπονδία. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση