GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινωνικές μεταρρυθμίσεις εξήγγειλε ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Mεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης εξήγγειλε σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, γνωστοποιώντ...


Mεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης εξήγγειλε σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, γνωστοποιώντας ότι από τον Ιούνιο 2014 θα υπάρξει εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριό με εγγυημένο από την πολιτεία ελάχιστο εισόδημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, δικαιούχοι θα είναι όσοι Κύπριοι έχουν εισοδήματα κάτω από αυτό που μπορεί να τους διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, ανεξάρτητα από την ηλικία, την τάξη ή την επαγγελματική τους κατάσταση.

Το ύψος του Εγγυημένου Ελάχιστου Εισοδήματος θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του κάθε πολίτη και του κάθε νοικοκυριού που αφορούν τη διατροφή, την ένδυση, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, θα διασφαλίζει το δικαίωμα των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού για στέγαση με την επιδότηση του ενοικίου εάν οι δικαιούχοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία ή με την επιχορήγηση των τόκων των στεγαστικών δανείων στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν δικό τους σπίτι και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή των δόσεών τους.

Δικαιούχοι του εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος θα είναι επί μακρόν άνεργοι, άνεργοι πτυχιούχοι, αυτοεργοδοτούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και κάθε πολίτης το εισόδημα του οποίου θα είναι χαμηλότερο από το όριο που θα καθοριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση