GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «ανοιχτή αγκαλιά» κοντά στους Έλληνες ακρίτες

Από το Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο 2013 η Ομάδα των 150 εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής-Ιατρικής «Ανο...


Από το Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο 2013 η Ομάδα των 150 εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής-Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» με την σύμπραξη του...

Γενικού Επιτελείου Ναυτικού/ΓΕΕΘΑ ολοκλήρωσε έξι (6) Εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης που αποτελούν ένα μέρος του Προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» για το 2013.

Η Ομάδα επισκέφτηκε τη Μάνη, τους ορεινούς όγκους των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης, τη Σαμοθράκη, Θράκη , Ήπειρο και επτά νησιά του Αιγαίου (Αμοργός, Σύμη, Τήλος Νίσυρος, Αρκιοί, Λειψοί και Φούρνοι).

Η Ομάδα Στόχου ξεπέρασε τις προσδοκίες. Αποτυπώθηκαν οι ανάγκες που έχει ο ακριτικός πληθυσμός από το έλλειμμα που υπάρχει σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και η δυσχέρεια πρόσβασης στα περιφερειακά Νοσοκομεία. Οι άνθρωποι δηλώνουν την αδυναμία κάλυψης ακόμη και των εισιτηρίων τους.

Εκτός από τις δωρεάν ιατρικές και βιοχημικές εξετάσεις, εμβολιάστηκε δωρεάν και ένα μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού. Παράλληλα, προσφέρθηκε και δωρεάν ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να διατεθεί στους άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που βιώνουν την βαθιά οικονομική κρίση.
Η ευθύνη και η αγάπη προσφοράς όλων αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα, αφού κατεγράφησαν ως σήμερα 10.395 ιατρικές εξετάσεις. Σίγουρα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών έχουν ακόμη περισσότερη ανάγκη ανάλογων παρεμβάσεων.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, του ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ, την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων και τη συνεργασία των Δήμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση