GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάει νέο κύμα ύφεσης

του Σπύρου Ριζόπουλου Νέο κύμα ύφεσης φαίνεται να έρχεται και να σκάει πάνω στην καταρρέουσα ελληνική οικονομία. Το ΙΟΒΕ αναθεώρησε προ...

του Σπύρου Ριζόπουλου Νέο κύμα ύφεσης φαίνεται να έρχεται και να σκάει πάνω στην καταρρέουσα ελληνική οικονομία. Το ΙΟΒΕ αναθεώρησε προς... τα πάνω τις προβλέψεις του για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 στο 4,8% με 5%, έναντι 4,6% που προέβλεπε προηγουμένως. Η συγκεκριμένη εκτίμηση για την ύφεση είναι ελαφρώς δυσμενέστερη από τις τελευταίες προβλέψεις διεθνών και εγχώριων φορέων (ΕΕ-ΔΝΤ:4,2%, ΟΟΣΑ:4,8%).
Παράλληλα, δεν υπάρχει από ελληνικής πλευράς καμία ακριβής πρόβλεψη για το 2014, παρά μόνο προκύπτει το συμπέρασμα πως η επιδείνωση των προβλέψεων για την ύφεση το 2013 (5% έναντι 4,6%) «δείχνει το τι θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη χρονιά».

Παράγοντες της αγοράς μάλιστα επισημαίνουν πως αν ψάχναμε λίγο τα πραγματικά στοιχεία της πραγματικής οικονομίας και όχι μόνο τις λογιστικές καταγραφές, τότε η ύφεση θα έδειχνε να βρίσκεται στο… 7%!

Στο ίδιο συμπέρασμα συντείνουν τα αρνητικά μαντάτα από το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής και προπαντός από το δείκτη τζίρου της βιομηχανίας στην εσωτερική αγορά».

Ελπίζουμε ότι δεν αρχίσανε πάλι τα ίδια με τη δημιουργική λογιστική μόνο και μόνο για να φιλοτεχνήσουν το success story. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν το νέο κύμα ανεργίας του ιδιωτικού τομέα θα συναντήσει το επικείμενο κύμα ανεργίας του δημοσίου;

Για πληροφοριακούς και μόνον λόγους σημειώνουμε πως όταν συγκλίνουν πολλά κύματα μαζί, το αποτέλεσμα γίνεται… τσουνάμι.
rizopoulospost.com

3 σχόλια

  1. Επειδή εμείς είμαστε κομμουνιστές, ως εκ τούτου... «δογματικοί», «στενόμυαλοι», «κακόπιστοι», «καταστροφολόγοι» και τα συναφή, γι' αυτό ας πάμε στις ομολογίες των «δικών» τους.

    Στις ομολογίες, δηλαδή, εκείνων που συμφωνούν και στηρίζουν την ακολουθούμενη πολιτική. Ας πάμε σε μια εφημερίδα την ειλικρίνεια της οποίας δεν αμφισβητούν ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι τροϊκανοί, ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές (άλλωστε σε εφοπλιστή ανήκει η συγκεκριμένη εφημερίδα). Ας πάμε, λοιπόν, στην «Καθημερινή».

    Κι ας παρακολουθήσουμε - μέσω της «Καθημερινής» - τι σημαίνει αυτή η τελευταία δόση που «διαπραγματεύτηκε» και «πέτυχε» η κυβέρνηση...

    Προσέξτε: Οπως αναφέρουν τα στοιχεία, τα πασίγνωστα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών (τα οποία επικαλέστηκε και η «Καθημερινή» προχτές, στις 9 Ιούλη στην 3η σελίδα της),
    μέχρι τα τέλη του 2013 το ελληνικό δημόσιο προγραμματίζει να πράξει τα εξής:

    Να πληρώσει μέχρι τις 20 Αυγούστου ομόλογο ύψους 2,17 δισ. ευρώ.

    Να πληρώσει μέχρι τις 22 Δεκέμβρη ομόλογα ύψους 986 εκατ. ευρώ.

    Να πληρωσει μέχρι τα τέλη του 2013 σε τόκους εξυπηρέτησης του χρέους 3 δισ. ευρώ.

    Να πληρώσει μέσα στον Αύγουστο για ομόλογα που είχαν συναφθεί προ κρίσης στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης ποσό 268 εκατ. ευρώ.

    Να συνεχίσει να πληρώνει προμηθευτές του Δημοσίου με ποσό που κινείται μηνιαίως άνω των 500 εκατ. ευρώ.


    Ολα τα παραπάνω
    (χωρίς να συμπεριλάβουμε τα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ της τελευταίας κατηγορίας, δηλαδή το ποσό που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους προμηθευτές ως το τέλος του 2013) ανέρχονται στα 6,442 δισ. ευρώ.

    Είναι σαφές, λοιπόν, πού θα πάνε τα 6,8 δισ. ευρώ που «πήρε» η Ελλάδα μετά τις «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα και θα εκταμιεύσει σε «υποδόσεις» το Eurogroup.

    Τα δάνεια και οι δόσεις τους, θα πάνε εκεί που έχουν πάει όλα τα δάνεια, προ και μετά μνημονίων. Θα πάνε στις τσέπες των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

    Στο λαό, αντίθετα, εκείνο που απομένει είναι οι απολύσεις, η ανεργία, η φτώχεια, η συμφορά και η απελπισία.

    Στο λαό εκείνο που απομένει είναι να πληρώνει τόκους και χρεολύσια!

    Αυτή είναι η αλήθεια.

    Η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δε δημιούργησε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του.

    Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια για το κεφάλαιο, με απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Πρόνοια.

    Καμία υποταγή στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ..

    Καμία δέσμευση από τις αντιλαϊκές δανειακές συμβάσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα αποδέχονται και υπόσχονται να τις επαναδιαπραγματευτούν στα πλαίσια της ΕΕ, οδηγώντας σε νέα μνημόνια.

    Στην Ελλάδα υπάρχουν παραγωγικές δυνατότητες και πλούτος που αν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα δικά του χέρια, κοινωνικοποιώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους, μπορούν να ικανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις λαϊκές ανάγκες

    Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' την κυβερνητική προπαγάνδα Σπυράκη - Τσίμα στην πρόστυχη προβοκάτσια Ευαγγελάτου-Κώνστα-Πορτοσάλτε-Χατζης...

    Εχουν κάνει επιστήμη τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, οι μαρκουτσοφόροι που παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων στο Megaλο προπαγανδιστικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Αφού προσπέρασαν αναφέροντας κάποιους αριθμούς εργαζομένων που θα βρεθούν στον Καιάδα της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, -εξ’ αιτίας του πολυνομοσχεδίου- επιδόθηκαν σε ανόητη φλυαρία, πρωτοστατούντος Σπυράκη και Τσίμα, αν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα (υποτίθεται από αντιδράσεις βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση), αν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών κλπ.

    Όλα αυτά φυσικά με την απαραίτητη δόση τρομοκράτησης του κόσμου για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.

    Ποιο κυνικοί σε πρόστυχο βαθμό, και με καραπινάτες προβοκατόρικες θέσεις Ευαγγελάτος, Πορτοσάλτε, Χατζη και Κώνστας έπεσαν να κατασπαράξουν τον πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκη.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν ο κλάδος του να ανεχθεί αδιαμαρτύρητα να βρεθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο δρόμο.

    Με συντονιστή τον Πορτοσάλτε και ελλείψει επιχειρημάτων ο Κώνστας επικαλέστηκε εγκεφαλικά κατασκευασμένες καταστάσεις, ο Ευαγγελάτος από το "όλοι μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, πήγε στο "όλοι μαζί φταίμε", και τον Χατζη τον έπιασε ο «πόνος» για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα!!!

    Περιμενατε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ απο αυτα τα ξεπουλημενα ΚΑΘΙΚΙΑ...ΑΝ ΝΑΙ ΕΊΣΤΕ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΑΡΆΤΣΑ ΈΚΤΟΥ ΟΡΌΦΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ....ΚΥΝΗΓΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΙΜΕΛ--ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ--ΣΤΑ ΤΑΒΕΡΝΕΊΑ-ΣΑΛΕ ΤΟΥΣ...ΠΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΈΝΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ..ΑΛΛΙΟΣ ΓΑΜΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΌΤΙ ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πολυνομοσχέδιο, οι μαζικές απολύσεις, οι τεράστιοι φόροι στα ακίνητα και στα οικόπεδα και στη γη και στα αυτοκίνητα, η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και των φοροαπαλλαγών οδηγεί τον Σύριζα στο 40%, την Χρ. Αυγή στο 20 με 25% και τους ΑΝΕΛ πάνω από 10%. Η τρισάθλια κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου θα έχει την τύχη του πασοκ και του λαος και θα συμπαρασύρει και τη δημαρ. Έρχεται το πολιτικό τους τέλος. Το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στις τραπεζικές θυρίδες και στο εξωτερικό μένει αλώβητο και στηρίζει τη κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ. Θα τα αρπάξουν όλα, κυρίως όμως την ιδιόκτητη περιουσία των Ελλήνων νοικοκυραίων και μετά και τις καταθέσεις. Ξυπνήστε. Χιλιάδες Νεοδημοκράτες και πασοκτζήδες παραιτούνται και μαζεύουν μόνο κάποιους καιροσκόπους και βολεμένους και καρεκλοκένταυρους. Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα, ακούγεται από όλη την Ελλάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση