GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψυχασθενείς μας κυβερνούν...

Γράφει ο Ν. Σπιτάλας,  Καθηγητής, Πρόεδρος ΣΥΓΑΠΑ. Δεν προξενεί εντύπωση σε κανένα σοβαρό άτομο, η κατάντια της χώρας μας εάν θελ...


Γράφει ο Ν. Σπιτάλας, 
Καθηγητής, Πρόεδρος ΣΥΓΑΠΑ.

Δεν προξενεί εντύπωση σε κανένα σοβαρό άτομο, η κατάντια της χώρας μας εάν θελήσει αντικειμενικά, να αξιολογήσει...
τον Πολιτισμό μας, την Παιδεία, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και τους ανάξιους που τοποθετούν σε κάθε κρίσιμη θέση εξουσίας με την οποία (και διά της οποίας) μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα.

Πράγματι, οι πολιτικοί κατάφεραν να εμπλέξουν αρκετούς ώστε να έχουν το άλλοθι του 'μαζί τα φάγαμε', να χειραγωγήσουν άλλους, να τοποθετήσουν άλλους σε σημαντικές διευθυντικές ή καθηγητικές θέσεις από -και με- τις οποίες θα είχαν στηρίγματα σε κάθε ατασθαλία, παρανομία ή βιασμό/εξαγορά συνειδήσεων και κάθε λογής διαπλοκή, όπως: θα σου δώσω θέση ή θα κάνω τα στραβά μάτια αλλά θα με ψηφίσεις και μετά θα έχεις την εύνοια, προνόμια ή και κάλυψη από αδικήματα. Επειδή δε έχουν και κάποιες φιλικές σχέσεις με κάποιους δικαστικούς, εφοριακούς, βουλευτές, κτλ, νομίζουν οτι με τον τρόπο αυτό, οι φίλοι τους θα τους καλύψουν ή θα παραβλέψουν το καθήκον τους ή δεν θα 'δουν' τα ατοπίματα ή και σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα συγκροτούν και ομάδες έχοντας την εντύπωση οτι μπορούν να αυθαιρετούν επάνω στα πτώματα των υπόλοιπων ελλήνων πολιτών που ως έντιμοι συνάνθρωποί μας κάνουν το καθήκον τους, δουλεύουν για το συμφέρον της χώρας και όχι το προσωπικό τους.

Τέλος πάντων, σε όλη τη χώρα υπάρχουν τέτοιες ομάδες και τέτοιοι άνθρωποι. Σε κάποιους χώρους μάλιστα καλύπτουν ακόμα και ψυχοπαθείς από τους οποίους έχουν όφελος ψήφου ή άλλης κάλυψης.

Ενας μικρόκοσμος της Ελλάδος είναι και η Εκπαίδευση. Ακόμα και σε κάθε Ιδρυμα παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα και αντί να τα αντιμετωπίσουν έντιμα και νόμιμα, τα καλύπτουν και εκεί θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη.

Παρόμοια φαινόμενα, έχουν πέσει στην αντίληψή μου και τα έχω καταγγείλει. Πολλοί άλλοι φοβούνται και άλλοι αδιαφορούν και έτσι διαιωνίζονται τα προβλήματα. Το θέμα είναι εάν οι αποδέκτες των καταγγελιών έχουν το σθένος να ή την ικανότητα να παρέμβουν, δηλαδή να κάνουν το καθήκον τους εκτός εάν είναι διαπλεκόμενοι και οι ίδιοι.

Η πρώην Υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου δήλωνε οτι υπάρχει σκοταδισμός στην Ανώτατη Παιδεία και διαπλοκή τόσο μεταξύ καθηγητών (εννοούσε ψηφοθηρική) όσο και μεταξύ καθηγητών και φοιτητών. Αλλαξε ο νόμος αλλά η διαπλοκή παρέμεινε. Η κατάργηση των Τμημάτων ΑΕΙ δεν έγινε τυχαία. Στο ΤΕΙ Καβάλας για παράδειγμα, παράρτημα Δράμας, καταργήθηκε το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου διότι το είχαν ήδη προγραμματίσει γι'αυτό το σκοπό. Η διαπλοκή είχε ήδη δράσει προ πολλού. Υπήρχε λασπολογία από πριν.

Την περίοδο 2009-2011 όπου διετέλεσα Προιστάμενος αυτού του Τμήματος με συνολική αποδοχή, έγιναν θαύματα τα οποία ανησύχησαν την εξουσία. Φάνηκε οτι κάποιος δουλεύει για το σύνολο και όχι για τον εαυτό του, έχει ικανότητες και τεράστια κοινωνική δράση (είμαι ιδρυτής και πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ-Ανθρώπινα δικαιώματα παιδιών διαζυγίων), με εμπειρία, 7 πτυχία, 100 δημοσιεύσεις, 10.000 αναφορές, 8 βιβλία εμπορίου, διακρίσεις και 35ετή διδακτική και ερευνητική δράση. Δεν είναι τυχαίο όμως που οι Ελληνες δεν θέλουν καταξιωμένους και ανεξάρτητους ανθρώπους αλλά τους χρειάζονται οπωσδήποτε κάτω από πολιτική ή άλλη σκέπη. Στην μικρή περίοδο της θητείας μου, έκανα εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση, Διεθνή Συνέδρια, workshop, βιβλία, νέο πρόγραμμα, πρότεινα ερευνητικά προγράμματα, έφερα υλικοτεχνική υποδομή, ζωή μέσα στη πόλη της Δράμας και πολλά άλλα θετικά τα οποία φθόνησαν κάποιοι και έβαλαν σκοπό να λασπολογήσουν το έργο μου, να φθάσουν σε παρανομίες για να με 'ξεπαστρέψουν'. Εκαναν παράνομες εκλογές, παράνομο Προιστάμενο αφούν τον έφεραν παράνομα από τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν υπό διωγμό, τον καλύπτουν στις παρανομίες και αυθαιρεσίες που κάνει.

Ο ίδιος μάλιστα πήγε και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Μπακογιάννη (ΔΗΣΥ) όπου πήρε 9 ψήφους στο Νομό Δράμας, ξεφτιλίζοντας τόσο την ίδια όσο και το πολιτικό σύστημα και το ΤΕΙ. Με την δόλια συμπεριφορά του και καθόλου Ακαδημαική, έδιωξε όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες που με κόπο έφερνα στη Δράμα για να διδάξουν, στέλνει ανώνυμα καταγγελτικά e-mails, έχει απάνθρωπη συμεριφορά προς όλους, διαπλέκεται με φοιτητές και με τον αντικαταστάτη του, δεν έρχεται για διδασκαλία αλλά την έχει αναθέσει σε συμβασιούχο καθηγητή, παραποιεί έγγραφα, δεν έχει μόνιμη κατοικία στο Νομό όπως οφείλει σύμφωνα με το νόμο, σχεδόν καμία Γενική Συνέλευση δεν ήταν νόμιμη στη διετία 2011-2013, δεν υπακούει στις εντολές του Εισαγγελέα, και μάλιστα σε Γενική Συνέλευση, προσπάθησε να με πνίξει ενώπιον όλων των μελών, απρόκλητα, σε ήρεμη στιγμή, αφού έκανε το γύρω της αίθουσας συνεδριάσεων. Παρόλλα τα σοβαρά πειθαρχικά αυτά και άλλα ποινικά αυτά αδικήματα, παραμένει ανενόχλητος στη θέση του, όταν εκατοντάδες νέοι επιστήμονες περιμένουν μια θέση καθηγητού. Δίνει την εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης του ΤΕΙ Καβάλας, ατιμωρησίας, διαπλοκής. Γονείς, φοιτητές, προσωπικό και πολίτες της Δράμας στέλνουν συνεχώς καταγγελίες αλλά τον φοβούνται. Πότε θα σταματήσει? Πως? Αυτό είναι θέμα του ΤΕΙ το οποίο όπως φαίνεται ως μικρή κοιτίδα της Ελλάδος, ευνοεί τους ανίκανους και χτυπά τους ικανούς. Με ίντριγκες και σκευωρίες δεν γίνεται Παιδεία. Τέτοιοι υπάρχουν τόσο στη Καρδίτσα όσο και στη Δράμα. Ανενόχλητοι νόμιζαν ότι θα είναι και ο Παπαγεωργόπουλος, ο Τσοχατζόπουλος, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου, και άλλοι. Μερικοί είναι αδίστακτοι, εγκληματίες, πατούν επί πτωμάτων, δολοπλόκοι, μυθομανείς, ψυχασθενείς και ικανοί για όλα. Τους πείραξε η εργατικότητά μου, η ευγένειά μου, η ευθύτητα και δημιουργικότητά μου, οι ικανότητές μου. Προσπάθησα να αναμορφώσω τη χώρα μας, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη και απέτυχα.

Δέστε, τα ίδια λέει και ο κύριος Νανόπουλος, διάσημος Διεθνούς φήμης επιστήμονας.
Τον κύριο Νανόπουλο, απέρριψαν ως καθηγητή (!) ελληνικού πανεπιστημίου, οι κομπλεξικοί 'συνάδελφοι' διότι θα φαινόταν η ασχήμια τους, το μηδενικό τους επίπεδο σε σύγκριση με αυτούς.

Λέιε όμως αλήθειες για τους καθηγηταράδες και τη διαπλοκή με συνδικαλισταράδες.


spitalas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση