GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ικανοποίηση από την επίσκεψη Λιου στην Αθήνα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έδωσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου που βρέθηκε την Κυριακή στην Αθήνα ...

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έδωσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου που βρέθηκε την Κυριακή στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον...
πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Τζακ Λιου, σε εντελώς αντίθετη γραμμή από τον Γερμανό ομόλογό του, δεν είπε κουβέντα για τις πολιτικές λιτότητας, απεναντίας ζήτησε να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και διήνυσε μεγάλη απόσταση τους τελευταίους 12 μήνες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. «Η εικόνα της χώρας μας άλλαξε. Kαι μέσα στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, και η συνάντηση του με τoν πρόεδρο Ομπάμα, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών επικεντρώθηκε «στις προφανείς προκλήσεις της εποχής μας: την ανάπτυξη και την περιφερειακή σταθερότητα. Σταθερότητα που θεμελιώνεται στη δικαιοσύνη για να επιτύχουμε ανθεκτική και μακροχρόνια ειρήνη στην ταραχώδη περιοχή μας και ανάπτυξη, που θεμελιώνεται στη σταθερότητα και στην ανταγωνιστικότητα, για να επιτύχουμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας: θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες και ευημερία».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η αμερικανική πλευρά παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις εδώ και γνωρίζει πως «η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις και τις θυσίες των τελευταίων χρόνων, όπως και τις προκλήσεις που παραμένουν».

Ο κ. Λιού δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε «βλέπω ότι η κυβέρνηση σας είναι κοντά στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της πορείας του προγράμματος και υλοποιεί δύσκολες δράσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η δυναμική για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Βεβαίως, η πορεία εξακολουθεί να έχει προκλήσεις».

Επιπλέον, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «ξέρουμε ότι δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Πάνω από όλα για όσα η Ελλάδα έχει καταφέρει, και ξέρω ότι δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές».

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, ο κ. Λιού ανέφερε πως «η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη. Επιπλέον, η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία».
news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση