GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών της Θήβας...

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Θηβαίοι πολίτες και ενώνουν τη φωνή τους για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην υποβάθ...


Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Θηβαίοι πολίτες και ενώνουν τη φωνή τους για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του Δήμου και της ζωής τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και οι Φορείς της πόλης αποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανθηβαϊκού Συλλαλητηρίου, την Τρίτη 16 Ιουλίου, στον χώρο έξω από τη Δ.Ο.Υ. Θηβών, και την Κατάληψη αυτής, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη, επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες, δημοσιοοικονομική πολιτική με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας, τις σημαντικές περικοπές στους ΟΤΑ, το κλείσιμο επιχειρήσεων και Δημόσιων Οργανισμών και Υπηρεσιών, την κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση.

Δημόσιοι Φορείς και Υπηρεσίες, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας, συρρικνώνονται, κλείνουν και μεταφέρονται.

► Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς.
► Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της.
► Το ΙΚΑ της πόλης μας υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του.
► Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί.
► Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη
καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση, καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και οι Φορείς της πόλης αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- ενημέρωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι να γνωρίσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Δήμος μας από την κυβερνητική πολιτική, συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, που συρρικνώνει και καταργεί τις δημόσιες υπηρεσίες, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά, όπως υγεία, παιδεία, εργασία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία., υποβαθμίζοντας έτσι τη ζωή μας και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας .

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ=ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ θα πραγματοποιηθούν:

 Την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 20:00 στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Θίσβης (Δομβραίνα), Βαγίων (Βάγια) και Πλαταιών (Καπαρέλλι) και
 Το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.
Επίσης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων θα μείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ την Παρασκευή 12 και και την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

1 σχόλιο

  1. Επειδή εμείς είμαστε κομμουνιστές, ως εκ τούτου... «δογματικοί», «στενόμυαλοι», «κακόπιστοι», «καταστροφολόγοι» και τα συναφή, γι' αυτό ας πάμε στις ομολογίες των «δικών» τους.

    Στις ομολογίες, δηλαδή, εκείνων που συμφωνούν και στηρίζουν την ακολουθούμενη πολιτική. Ας πάμε σε μια εφημερίδα την ειλικρίνεια της οποίας δεν αμφισβητούν ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι τροϊκανοί, ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές (άλλωστε σε εφοπλιστή ανήκει η συγκεκριμένη εφημερίδα). Ας πάμε, λοιπόν, στην «Καθημερινή».

    Κι ας παρακολουθήσουμε - μέσω της «Καθημερινής» - τι σημαίνει αυτή η τελευταία δόση που «διαπραγματεύτηκε» και «πέτυχε» η κυβέρνηση...

    Προσέξτε: Οπως αναφέρουν τα στοιχεία, τα πασίγνωστα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών (τα οποία επικαλέστηκε και η «Καθημερινή» προχτές, στις 9 Ιούλη στην 3η σελίδα της),
    μέχρι τα τέλη του 2013 το ελληνικό δημόσιο προγραμματίζει να πράξει τα εξής:

    Να πληρώσει μέχρι τις 20 Αυγούστου ομόλογο ύψους 2,17 δισ. ευρώ.

    Να πληρώσει μέχρι τις 22 Δεκέμβρη ομόλογα ύψους 986 εκατ. ευρώ.

    Να πληρωσει μέχρι τα τέλη του 2013 σε τόκους εξυπηρέτησης του χρέους 3 δισ. ευρώ.

    Να πληρώσει μέσα στον Αύγουστο για ομόλογα που είχαν συναφθεί προ κρίσης στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης ποσό 268 εκατ. ευρώ.

    Να συνεχίσει να πληρώνει προμηθευτές του Δημοσίου με ποσό που κινείται μηνιαίως άνω των 500 εκατ. ευρώ.


    Ολα τα παραπάνω
    (χωρίς να συμπεριλάβουμε τα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ της τελευταίας κατηγορίας, δηλαδή το ποσό που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους προμηθευτές ως το τέλος του 2013) ανέρχονται στα 6,442 δισ. ευρώ.

    Είναι σαφές, λοιπόν, πού θα πάνε τα 6,8 δισ. ευρώ που «πήρε» η Ελλάδα μετά τις «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα και θα εκταμιεύσει σε «υποδόσεις» το Eurogroup.

    Τα δάνεια και οι δόσεις τους, θα πάνε εκεί που έχουν πάει όλα τα δάνεια, προ και μετά μνημονίων. Θα πάνε στις τσέπες των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

    Στο λαό, αντίθετα, εκείνο που απομένει είναι οι απολύσεις, η ανεργία, η φτώχεια, η συμφορά και η απελπισία.

    Στο λαό εκείνο που απομένει είναι να πληρώνει τόκους και χρεολύσια!

    Αυτή είναι η αλήθεια.

    Η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δε δημιούργησε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του.

    Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια για το κεφάλαιο, με απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Πρόνοια.

    Καμία υποταγή στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ..

    Καμία δέσμευση από τις αντιλαϊκές δανειακές συμβάσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα αποδέχονται και υπόσχονται να τις επαναδιαπραγματευτούν στα πλαίσια της ΕΕ, οδηγώντας σε νέα μνημόνια.

    Στην Ελλάδα υπάρχουν παραγωγικές δυνατότητες και πλούτος που αν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα δικά του χέρια, κοινωνικοποιώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους, μπορούν να ικανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις λαϊκές ανάγκες

    Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση