GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο ενισχύεται η αγορά των ebooks σε Γαλλία και Γερμανία...

Το 3% της αγοράς βιβλίων αποτελούν σήμερα τα ebooks στη Γαλλία, σύμφωνα με τη γαλλική ένωση εκδοτών Syndical national de l’édition (SNE) ...

Το 3% της αγοράς βιβλίων αποτελούν σήμερα τα ebooks στη Γαλλία, σύμφωνα με τη γαλλική ένωση εκδοτών Syndical national de l’édition (SNE). Το 2011 τα ebooks αποτελούσαν το 1% των πωλήσεων βιβλίων. Μέχρι το τέλος του 2013, θα υπάρχουν στη Γαλλία των 65 εκατομμυρίων κατοίκων 15 εκατ. smartphones, 5 εκατ. tablet PC και 500.000 ηλεκτρονικοί αναγνώστες.
Στη Γερμανία τα ebooks έφτασαν το 2,4% της αγοράς βιβλίου ξεκινώντας επίσης από το 1% το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία εταιρίας ερευνών GfK.
Τα στοιχεία δείχνουν τη σημαντική υστέρηση των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης στην υιοθέτηση της ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Για τη σύγκριση, στις ΗΠΑ το 2012 τα ebooks αποτέλεσαν το 21,67% της αγοράς και στη Βρετανία ξεπέρασαν το 10% με συνεχείς ανοδικές τάσεις. Αντίστοιχα, περισσότερο από τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ (το 56%) διαθέτουν smartphone, το 34% διαθέτει tablet PC και το 26% ηλεκτρονικό αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση