GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Economist: Βλέπει πρόωρες εκλογές το 2014

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα αντέξει ένα χρόνο ακόμα, εκτιμά ο Economist, αναφέροντας ως πιθανό σενάριο τη διενέργεια βουλευτ...


Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα αντέξει ένα χρόνο ακόμα, εκτιμά ο Economist, αναφέροντας ως πιθανό σενάριο τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μαϊο του 2014.
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, αν προκηρυχθούν τελικά εκλογές, πρώτο κόμμα αναμένεται να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ΝΔ παραμένει φαβορί για να ηγηθεί και της επόμενης κυβέρνησης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί να βρει κυβερνητικούς συμμάχους.

Την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχει εξασφαλιστεί παρά το "κούρεμα" και την χαλάρωση των όρων και θεωρεί πιθανή μια επιπρόσθετη ανακούφιση του χρέους την περίοδο 2014 -17.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα 30% η χώρα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη μέσα στην επόμενη τετραετία, λόγω των κοινωνικών αναταραχών και της οικονομικής ανέχειας.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, η οικονομική πολιτική θα συνεχίσει να διαμορφώνεται με βάση το μνημόνιο κατανόησης με την τρόικα, με έμφαση στην λιτότητα και στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Economist προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα υποχωρήσει κατά 5,5% το 2013 και 2% το 2014, προτού αρχίσει να αναπτύσσεται με 1,9% το 2015 – 2017.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί σε αρνητικό έδαφος το 2013 (-0,5%), να αυξηθεί στο 0,2% το 2014 και στο 0,9% την περίοδο 2015-2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση