GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«H ΔΗΜΑΡ έχει καταγράψει με πολύ θετικό πρόσημο μια πολύ αξιόπιστη πολιτική παρουσία στη χώρα»

από το Γραφείο Τύπου Συνέντευξη του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Επικρατείας, Σπύρου Λυκούδη, στον ρ/σ Αθήνα 9,84 και τη δημοσιογρά...

από το Γραφείο Τύπου Συνέντευξη του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Επικρατείας, Σπύρου Λυκούδη, στον ρ/σ Αθήνα 9,84 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.
Για την εκτίμηση του Φ. Κουβέλη ότι πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ υποκρύπτεται στόχος του Α. Σαμαρά για εκλογές:
«Αυτή είναι η εκτίμηση του κ. Κουβέλη, εκτίμηση που ο ίδιος ο πρόεδρος διαμόρφωσε μετά τις συναντήσεις με τους άλλους αρχηγούς. Η εκτίμηση του προέδρου έγινε και εκτίμηση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια αναντιστοιχία με τη δική σας φράση στην Κεντρική Επιτροπή, “λάθος λόγος, τρόπος και χρόνος, για να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση”...

Σπ. Λυκούδης: «Λάθος αφορμή, χρόνος και τρόπος. Ήταν μια διατύπωση που έκανα και πιστεύω. Θεωρώ ότι η χρησιμότητά μας στην κυβέρνηση ήταν αποδεδειγμένη και πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο λογικό και πειστικό για την κοινωνία, εάν η αποχώρησή μας από την κυβέρνηση, που μπορεί να έπρεπε να γίνει, στηριζόταν σε καλύτερες αφορμές, αποδοτικότερους χρόνους και προσφορότερους τρόπους. Σε αυτό επιμένω. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αποχώρηση, δεν μας έκανε πειστικούς».

Για τον Ευ. Βενιζέλο:

«Ο κ. Βενιζέλος υποστήριζε συνεχώς τον τελευταίο καιρό ότι θα πορευτεί μαζί με τον κ. Κουβέλη εντός της τρικομματικής κυβέρνησης. Στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν ακολούθησε τη δική μας επιλογή... Εάν ρωτήσετε τον κ. Βενιζέλο, υποθέτω ότι αυτό που προκύπτει από την επιχειρηματολογία του, είναι ότι σκέφτηκε πως αυτού του τύπου η σύγκρουση οδηγεί την χώρα σε περιπέτειες και επειδή ο ίδιος, ως Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, σκέφτηκε ότι πρέπει να στηρίξει την σταθερότητα στην χώρα, απέφυγε τις περιπέτειες. Αν ρωτήσετε κάποιον από εμάς, ενδεχομένως να σας πει ότι ο κ.Βενιζέλος, έκρινε πως ήταν μια σοβαρή ευκαιρία για να αποκτήσει μεγαλύτερη διαχειριστική δυνατότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς από την δική μας. Να πείσει, δηλαδή, ότι αυτός είναι ο σταθερός παράγοντας των πρωτοβουλιών σε αυτό τον χώρο. Υπάρχουν αυτές οι δύο εκτιμήσεις. Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει την πρώτη, εμείς τη δεύτερη. Νομίζω ότι σκέφτηκε τη δεύτερη...

Με αυτή την έννοια, κάποιος μπορεί να πει ότι αν έτσι σκέφτηκε ο κ. Βενιζέλος, τα περιθώρια για να παίξει σοβαρό και ουσιαστικό ρόλο η Δημοκρατική Αριστερά σε αυτό τον χώρο περιορίζονται. Αυτή είναι μια προσέγγιση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει σε σχέση με την Δημοκρατική Αριστερά(απλώς περιμένω ότι θα έρθουν και άλλες, όπου τα πράγματα θα είναι αλλαγμένα), προφανώς δημιουργείται μια δυσκολία γύρω από τις πρωτοβουλίες του δικού μας χώρου. Φαίνεται, δηλαδή, ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας είναι δύσκαμπτο απέναντι στην Δημοκρατική Αριστερά, με βάση τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Ξέρετε όμως τι μπορεί να ισορροπήσει αυτή την ιστορία; Η πεποίθησή μου ότι στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, η Δημοκρατική Αριστερά ως χώρος έχει μεγαλύτερη πολιτική αξιοπιστία... Αυτό προκύπτει από την πολιτική διαδρομή του παρελθόντος. Με βάση αυτή την τριετία που έχουμε περάσει ως Δημοκρατική Αριστερά, νομίζω ότι έχουμε καταγράψει με πολύ θετικό πρόσημο μια πολύ αξιόπιστη πολιτική παρουσία στη χώρα».

Για την Δημοκρατική Αριστερά:

«Μας χρειάζεται σχέδιο. Η εκπόνηση ενός συνολικότερου σχεδίου, δηλαδή πώς και πού πάμε. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι έχουμε έλλειμμα στρατηγικής, είναι υπερβολικό, γιατί στρατηγική έχουμε χαράξει. Ξέρουμε τι είναι η Δημοκρατική Αριστερά και σε ποιο χώρο κινείται. Αλλά το ότι έχει ανάγκη από την εκπόνηση ενός σαφούς πολιτικού σχεδίου με ένα, δύο, τρία, πέντε βήματα, να ξέρει συγκεκριμένα τι θα κάνει ανά πάσα στιγμή, νομίζω ότι μας χρειάζεται».

Για το πολυνομοσχέδιο για το Δημόσιο:

«Θα έχουμε συνάντηση τις επόμενες ημέρες ως εκτελεστική επιτροπή και κοινοβουλευτική ομάδα, για να το δούμε... Θα το δούμε».

2 σχόλια

  1. Μετά την υπουργοποίηση ακραίων νεοφιλελεύθερων στοιχείων, η κοινωνική βάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φεύγει και τα κόμματα αυτά χάνουν στελέχη και ψηφοφόρους.Αιτία ; Οι μαζικές απολύσεις οικογενειαρχών με παιδιά και νέων, καθώς και το φορολογικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ιδιοκτησία ( σπίτια, γη, αυτοκίνητο .Έρχεται το πολιτικό τέλος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τρέμουν να βγουν στα κανάλια να υπερασπιστούν τα θλιβερά νομοσχέδια ! Που να πάνε και στις επαρχίες τους ;
    Το πολυνομοσχέδιο απλά θα στείλει τον Σύριζα στο 40% και την Χρ. Αυγή στο 20 με 25% ! Απολύσεις οικογενειαρχών, φόροι στα ακίνητα ισοβίως ώστε να τιμωρηθούν όσοι έχουν χρυσοπληρώσει σε γονικές παροχές και κληρονομιές και δάνεια την περιουσία τους. Έξω ο κόσμος σιωπηλά ή φωναχτά στρέφεται προς τον Τσίπρα ή και προς την Χρυσή Αυγή. Παντού ακούγονται ύβρεις και μόνο τα στημένα γκάλοπ των διαπλεκομένων δείχνουν άλλα. Έρχεται τσουνάμι τιμωρητικό, όπως το 1981, και ο ελληνικός λαός θα εξαφανίσει οριστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας τους σε μονοψήφιο νούμερο την ΝΔ και εκτός Βουλής το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XAXAXA... ΣΑΝ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΚΙΖΕΙ...ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΠΑΣΟΚ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση