GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας...

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία στα πλαίσια της κινητικότητας και την ενσωμάτωσ...


Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία στα πλαίσια της κινητικότητας και την ενσωμάτωσή της στην Ελληνική Αστυνομία.

Τουλάχιστον αναφορικά με τον Δήμο Αθηναίων, η Δημοτική Αστυνομία είναι κατά την άποψή μας μια από τις λιγοστές υπηρεσίες του Δήμου που προσπαθεί με τα λιγοστά μέσα που έχει στη διάθεσή της, κυρίως με το φιλότιμο των εργαζομένων της και ουσιαστικά χωρίς καμμία υποστήριξη αλλά και δίχως την παραμικρή προστασία, να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Ειδικότερα για το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται πάντα κοντά στους δημότες, αποτελώντας έναν πραγματικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή ούτε εκμεταλλεύτηκε το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας ούτε το επικοινώνησε όπως θα έπρεπε.

Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιμετωπιστούν εν προκειμένω τα τεράστια προβλήματα, ειδικότερα στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, όπως το παραεμπόριο και ο έλεγχος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της; Θα αφήσει το Κράτος για μιαν ακόμη φορά ολόκληρες περιοχές στο έλεος της παραβατικότητας, αφού μετά την εν μία νυκτί κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ουδείς είναι αρμόδιος για αυτούς τους ελέγχους;

Ο ξαφνικός θάνατος ενός ελεγκτικού μηχανισμού και η απάνθρωπη μεταχείριση των εργαζομένων δεν τιμά και δεν βοηθάει την Πολιτεία. Αντιθέτως την αποδυναμώνει και την απαξιώνει.

Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε πως οι δημοτικοί αστυνομικοί θα συνεχίσουν να προσφέρουν το έργο τους στην πόλη και στις γειτονιές μας και πως η Πολιτεία θα φροντίσει να τους στηρίξει και να τους ενισχύσει.
Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλ. Βικτωρίας

1 σχόλιο

  1. Τα σπίτια μας τα παίρνουν, όχι οι αριστεροί, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αιώνιος φόρος στα ακίνητα και στα οικόπεδα, παντού. Μέχρι να τα πουλήσουμε όλα και να τα πάρουν εταιρείες και οι ξένοι. Χιλιάδες Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες, ιδιοκτήτες ακινήτων και νοικοκυραίοι, ετοιμάζονται να ψηφίσουν μαζικά πλέον Τσίπρα που μπορεί να βγει και αυτοδύναμος από την οργή για τα φορολογικά μέτρα σε ακίνητη περιουσία, τρίτεκνους, πολύτεκνους, γενικά όσους έχουν παιδιά. Ποτέ δεν έχουμε ψηφίσει αριστερά, αλλά τώρα Τσίπρα δαγκωτό για να ξεβρωμίσει τον τόπο από τους ψευτοαστούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    Φόρο για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ' όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μίας νέας διευρυμένης κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνη της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία, το γραφείο ή το κατάστημα.
    Η νέα κλίμακα θυμίζει τους συντελεστές που εφαρμόζονται σήμερα για το χαράτσι.
    Ο ενιαίος φόρος για το 2014 θα είναι μειωμένος ως 21% σε σχέση με τον ισχύοντα για όσους έχουν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.
    Τη μεγαλύτερη μείωση έχουν οι ιδιοκτήτες με ακίνητα σε τιμή ζώνης ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ μικρότερες θα έχουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 ως 2.000 ευρώ.
    Ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα δουν σε αρκετές περιπτώσεις αύξηση της φορολογίας σε σύγκριση με τα ισχύοντα.
    Φόρος θα μπει και στα αγροτεμάχια από ένα ως και τρία ευρώ ανά στρέμμα για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, ενώ για τους υπολοίπους το ποσό επιβάρυνσης θα είναι διπλάσιο.
    Τα ακίνητα νομικών προσώπων θα φορολογούνται με συντελεστή 0,2% (ιδιοχρησιμοποιούμενα) και 0,4% (ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση