GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουτάρης: Kαμία επίσημη πληροφόρηση για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησ...


«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή... όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και γενικότερα των δημοτικών υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαβούλευση μαζί της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη. Για τους συνολικούς σχεδιασμούς περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας, επισήμανε ότι αν αυτοί υλοποιηθούν, ο Δήμος θα χάσει 1.000 περίπου άτομα από τα 4.000 που εργάζονται στις υπηρεσίες του. «Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Για τη στάση που θα κρατήσει ανέφερε αρχικά ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί θα παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου και θα προτείνει να διορίσει το πρωτοδικείο έναν Δήμαρχο. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν θα παραιτηθεί, σχολίασε πως το ενδεχόμενο των ομαδικών παραιτήσεων δημάρχων συζητείται στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ και αν επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα υλοποιηθεί όχι μεμονωμένα αλλά συλλογικά.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτήρης Βάιος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτήν ενώ κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι μέχρι τη μία το μεσημέρι δεν είχαν κλείσει οι υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ για τις σημερινές κινητοποιήσεις. «Είναι συμβολικό το κλείσιμο του Δήμου, ο οποίος οφείλει να εξυπηρετεί τον πολίτη» απάντησε ο κ. Μπουτάρης που εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση του Συλλόγου των Εργαζομένων και κατηγόρησε την ΠΟΕ – ΟΤΑ για εκτράχυνση των σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και διοικούντων. Είπε, πάντως, ότι θα σεβαστεί όποια απόφαση λάβουν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία.

Αντιδράσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι
«Οι κ.κ. Μπουτάρης και Καμίνης υπέδειξαν στη σημερινή κυβέρνηση πώς θα γίνουν οι απολύσεις στους δήμους» είπε από την πλευρά του ο κ. Βάιος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, και σχολίασε ότι από το Δήμο Θεσσαλονίκης η συζήτηση αυτή τη στιγμή περί κινητικότητας και διαθεσιμότητας αφορά 170 δημοτικούς αστυνομικούς, 115 καθαρίστριες σε σχολεία, 120 σχολικούς φύλακες και 630 συμβασιούχους που έχουν υποβάλλει ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται να εκδικαστούν. Παράλληλα προανήγγειλε αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα και την επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του Γιάννη Μπουτάρη για μη απόδοση στους εργαζόμενους των μέσων ατομικής προστασίας (είδη ρουχισμού και άλλα) παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, κάθε χρόνο ο Δήμος εισπράττει ανταποδοτικά οφέλη της τάξης των 300.000 ευρώ ετησίως για το σκοπό αυτό.
e-go.gr

3 σχόλια

  1. Τα σπίτια μας τα παίρνουν, όχι οι αριστεροί, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αιώνιος φόρος στα ακίνητα και στα οικόπεδα, παντού. Μέχρι να τα πουλήσουμε όλα και να τα πάρουν εταιρείες και οι ξένοι. Χιλιάδες Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες, ιδιοκτήτες ακινήτων και νοικοκυραίοι, ετοιμάζονται να ψηφίσουν μαζικά πλέον Τσίπρα που μπορεί να βγει και αυτοδύναμος από την οργή για τα φορολογικά μέτρα σε ακίνητη περιουσία, τρίτεκνους, πολύτεκνους, γενικά όσους έχουν παιδιά. Ποτέ δεν έχουμε ψηφίσει αριστερά, αλλά τώρα Τσίπρα δαγκωτό για να ξεβρωμίσει τον τόπο από τους ψευτοαστούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    Φόρο για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ' όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μίας νέας διευρυμένης κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνη της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία, το γραφείο ή το κατάστημα.
    Η νέα κλίμακα θυμίζει τους συντελεστές που εφαρμόζονται σήμερα για το χαράτσι.
    Ο ενιαίος φόρος για το 2014 θα είναι μειωμένος ως 21% σε σχέση με τον ισχύοντα για όσους έχουν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.
    Τη μεγαλύτερη μείωση έχουν οι ιδιοκτήτες με ακίνητα σε τιμή ζώνης ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ μικρότερες θα έχουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 ως 2.000 ευρώ.
    Ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα δουν σε αρκετές περιπτώσεις αύξηση της φορολογίας σε σύγκριση με τα ισχύοντα.
    Φόρος θα μπει και στα αγροτεμάχια από ένα ως και τρία ευρώ ανά στρέμμα για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, ενώ για τους υπολοίπους το ποσό επιβάρυνσης θα είναι διπλάσιο.
    Τα ακίνητα νομικών προσώπων θα φορολογούνται με συντελεστή 0,2% (ιδιοχρησιμοποιούμενα) και 0,4% (ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλεμαχος8 Ιουλ 2013, 11:29:00 μ.μ.

    τες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούτζουκας Τηλεμαχος8 Ιουλ 2013, 11:39:00 μ.μ.

    Το θέμα είναι θα υπάρχει ο θεσμός του Δήμου αύριο; Η πάμε σε περιφέρειες;.

    Με το προσχέδιο που επεξεργάζονται ίσως οι Δήμοι αύριο να είναι παρελθών..Μαζί και οι δήμαρχοι ..

    Επικαλούνται την οικονομία, την ορθή διαχείριση των Ε.Σ.Π.Α , της μειώσεις προσωπικού κ.τ.λ κ.τλ....λέτε να τελειώνουν και οι δήμοι ως έχουν και οι εξουσίες να πάνε όλες στους περιφερειάρχες με ότι αυτό συνεπάγεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση