GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτινγκερ: Ο αγωγός Nabucco εξακολουθεί να είναι στη συζήτηση

Η διαδρομή του σχεδιαζόμενου αγωγού Nabucco West δεν έχει εγκαταλειφθεί παρά την απόρριψή του από την κοινοπραξία Shah Deniz για τη ...


Η διαδρομή του σχεδιαζόμενου αγωγού Nabucco West δεν έχει εγκαταλειφθεί παρά την απόρριψή του από την κοινοπραξία Shah Deniz για τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέρει σε σημερινό άρθρο του ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

“Είναι μόνο η αρχή. Η απόφαση για κατασκευή του TAP και την παροχή περισσότερου αερίου στη συνέχεια σημαίνει επίσης ότι το κανάλι διανομής στην Αυστρία , ο Nabucco West επί του παρόντος, συνεχίζει να είναι στη συζήτηση», είπε ο γερμανός επίτροπος, σύμφωνα με το Reuters.

Η προτεινόμενη διαδρομή του Nabucco West ξεκινούσε από την Τουρκία και κατέληγε στην Αυστρία μέσω της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.

Ο αγωγός TAP, που επιλέχθηκε για την μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz ΙΙ στην Κασπία προς την Ευρώπη, επίσης ξεκινά από την Τουρκία, αλλά διασχίζει την Ελλάδα και την Αλβανία, καταλήγοντας στην Ιταλία.

Και οι δύο διαδρομές θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή αερίου στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Έτινγκερ στο άρθρο στην αυστριακή εφημερίδα WirtschaftsBlatt.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση