GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oμιλία εν μέσω διαδηλώσεων...

Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τόνισε χθες σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος ...


Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τόνισε χθες σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενός εθνικού διαλόγου και ενός πλαισίου ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. Να οργανώσουμε το εθνικό μέτωπο να διαπραγματευτούμε όλοι απέναντι στους εταίρους και πιστωτές μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της Εθνικής Στρατηγικής, όπως την χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί, λέγοντας: «Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στις μεταρρυθμίσεις και στις ριζοσπαστικές τομές».
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν κατά την διήμερη παρουσία του στην Κρήτη. «Οι παραδοσιακές αξίες της κρητικής φιλοξενίας έχουν αμφισβητηθεί τις τελευταίες ημέρες. Και έχουν αμφισβητηθεί με τρόπο προκλητικό και φασίζοντα. Γιατί αυτό που συνέβη από χθες στο Ηράκλειο μέχρι και σήμερα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά είναι προκλητικό και υβριστικό για τους δημοκρατικούς θεσμούς για την πολιτική δεοντολογία για το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού. Είναι απαράδεκτο η αξιωματική αντιπολίτευση, μια κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες να οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις, δηλαδή να υιοθετεί και να εφαρμόζει μια πρακτική φασιστική, ακροδεξιά που ήταν γνωστή στη χώρα μας την δεκαετία του ’60. Αν νομίζουν ότι έτσι θα παρεμποδίσουν τον πολιτικό μας λόγο, ή θα παρεμποδίσουν την πολιτική σκέψη ενός λαού που ταλαιπωρείται, υφίσταται θυσίες και ταπεινώσεις, αλλά είναι σοφός και ώριμος, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Αν νομίζουν ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν τον ανυπέρβλητο εσωτερικό τους διχασμό ανάμεσα σε μια αντίληψη που είναι σε γενικές γραμμές και μια αντίληψη που στην πραγματικότητα ταυτίζεται με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, κάνουν επίσης λάθος. Και αν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα συγκαλύψουν ετερόκλητα σχήματα τερατογενέσεις και αστειότητες που προτείνουν για το μέλλον της χώρας, όπως η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων και θα κρύψουν την εξ’ αντικειμένου ταύτιση τους με ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής, με την οποία συμπαρατάσσονται στο ετερόκλητο αντιμνημονιακό αντιπολιτευτικό μέτωπο κάνουν επίσης λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, γιατί όπως υποστήριξε «όταν δυνάμεις που εμφανίζονται ως ριζοσπαστικές και προοδευτικές στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι ο συντηρητισμός η ακινησία, η αναπαραγωγή αγκυλωμένων καταστάσεων, τότε πραγματικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στον τόπο μας και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της συνολικής μεταρρυθμιστικής παρέμβασης στο χώρο του κράτους λέγοντας χαρακτηριστικά: Πρέπει να οργανώσουμε με επιστημονικό τρόπο, με διαφάνεια, με τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ, τις εγγυήσεις της δικαιοσύνης, την συνολική αξιολόγηση των δομών του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των φορέων και των υπηρεσιών και ταυτόχρονα την αξιοκρατική, θεσμικά εγγυημένη και ασφαλή αξιολόγηση του προσωπικού. Κανείς κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κανένας άνθρωπος που τιμά το ψωμί που τρώει από το φορολογούμενο Έλληνα πολίτη που έχει κληθεί να υπηρετήσει το δημόσιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, γιατί η αξιολόγηση αυτή είναι μια αξιολόγηση που πρέπει να γίνει ώστε να οργανώσουμε το κράτος. Να δώσουμε έμφαση στις προτεραιότητές μας, να πείσομε την κοινωνία ότι κάτι αλλάζει». Ένταση έξω από το χώρο της ομιλίας και χρήση χημικών Πολύ αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας κάτω από τα οποία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του Νομού Χανίων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο χώρο του Μεσογειακό Αγρονομικού Ινστιτούτου, στα Χανιά.
 Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί για λόγους ασφαλείας έξω από το χώρο και περιμετρικά του ΜΑΙΧ. Αιτία οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί καθώς και μέλη συλλογικοτήτων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης αλλά και τη δημοτική αστυνομία. Η ομιλία του κ Βενιζέλου είχε προγραμματιστεί να γίνει στο χώρο του ΕΒΕΧ όμως νωρίς το απόγευμα τροποποιήθηκε το πρόγραμμα και αποφασίστηκε η ομιλία να δοθεί στο ΜΑΙΧ. Νωρίτερα στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του Νομού Χανίων με τον κ. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τα αιτήματα του κάθε κλάδου της οικονομίας του νησιού. Ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς στην Αίθουσα της Περιφέρειας στο Ρέθυμνο:
 ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση