GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Snowden στο “Der Spiegel”: Όλοι συνεργάζονται με NSA

Οι δυτικές χώρες, οι οποίες εμφανίζονται να αγανακτούν για την κατασκοπεία, που διενεργεί η αμερικανική Εθνική Υπηρεσίας Ασφαλείας (...


Οι δυτικές χώρες, οι οποίες εμφανίζονται να αγανακτούν για την κατασκοπεία, που διενεργεί η αμερικανική Εθνική Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), στην πραγματικότητα συνεργάζονται από...

καιρό μαζί της, εξήγησε ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Αυτό υποστηρίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό " Der Spiegel ” και είχε δοθεί προτού ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις περί κατασκοπείας ευρωπαϊκών χωρών από την NSA.

Οι κατάσκοποι της NSA "εργάζονται χέρι-χέρι με τους Γερμανούς και τα περισσότερα από τα άλλα δυτικά κράτη", δηλώνει ο Σνόουντεν στη συνέντευξη, την οποία πήραν ένας αμερικανικός ειδικός στην κρυπτογράφηση, ο Τζέικομπ Άπελμπομ, και η σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ Λόρα Πουατρά.

Σχετικά με τη συνεργασία ανάμεσα στην NSA και τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Σνόουντεν αναφέρει πως η NSA παρείχε στους Γερμανούς "εργαλεία ανάλυσης" για τις πληροφορίες, που περνούν από τη Γερμανία προερχόμενες από περιφέρειες, όπως η Μέση Ανατολή.

Η σύμπραξη ανάμεσα στην NSA και τις άλλες χώρες είναι διαμορφωμένη με τρόπο ώστε "να προστατεύονται οι πολιτικοί ηγέτες τους από την αγανάκτηση της κοινής γνώμης" σε περίπτωση, που δημοσιοποιηθεί "ο τρόπος με τον οποίο παραβιάζουν ευρέως την ιδιωτική ζωή σ΄ όλο τον κόσμο", όπως σημειώνεται.

Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν, με κορυφαία το γεγονός ότι η NSA κατασκόπευε τους ευρωπαίους συμμάχους της, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Ευρώπη.

Απειλούν δε, τις συζητήσεις που αρχίζουν αύριο Δευτέρα περί ζώνης ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση