GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνική κρίση και νέες επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού: Η ανάσταση του "success story" και τα παρελκόμενα...

Tου system failure  Αμέσως μετά την σύντομη κυβερνητική κρίση με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ξεκίνησε...


Tου system failure

 Αμέσως μετά την σύντομη κυβερνητική κρίση με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ξεκίνησε, σε χρόνο μηδέν, μια νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού στην Ελλάδα, από το... τραπεζομιντιακό κατεστημένο και τους πολιτικούς-μαριονέτες του στην εξουσία, εξαπολύοντας μια νέα σφοδρή επίθεση προπαγάνδας, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εξακολουθεί να υφίσταται, μετά την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από το νέο κύμα καταστροφικών μέτρων που ετοιμάζονται και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, όπως ακριβώς απαιτεί τη τρόϊκα των δανειστών.

Η επιχείρηση ανάστασης του “success story” και με “έξωθεν” βοήθεια και ο πόλεμος των αγωγών

Αμέσως μετά το στήσιμο της νέας κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν, πλέον, αποκλειστικά τα δύο κόμματα που υπήρξαν οι βασικοί εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα και του πελατειακού κράτους τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα, βγήκε στο προσκήνιο με εκπληκτική ταχύτητα, η συμφωνία για τον Αζερικό αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline), τον οποίο, απ'ότι φάνηκε, υποστήριξαν ένθερμα οι Ευρωπαίοι “εταίροι” της Ελλάδας. Τα εγχώρια κυρίαρχα ΜΜΕ παρουσίασαν το θέμα με θριαμβευτικά σχόλια και αναπαρήγαγαν τους επαίνους των Δυτικών ΜΜΕ - τα οποία έσπευσαν να συνδράμουν στην προπαγάνδα – σχετικά με την συμφωνία.

Η ταχύτητα με την οποία αναπαράχθηκε η είδηση, δείχνει ότι η υπόθεση του αγωγού TAP ήταν προσυμφωνημένη εδώ και καιρό. Ήταν ένα κρυφό χαρτί που έδωσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι στον Σαμαρά – ως ανταμοιβή για τις πολιτικές της καταστροφής που εφαρμόζει πιστά – την κατάλληλη στιγμή, μήπως ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, ανασταίνοντας έστω και προσωρινά το “success story”, για να κερδηθεί λίγος χρόνος και να περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα. Αυτό δείχνει ότι ο Σαμαράς τελεί υπό πλήρη ομηρία από το εγχώριο και ξένο μεγάλο κεφαλαίο και απλώς ακολουθεί πιστά τις εντολές. Η “στάση” που έκανε ο Σαμαράς στο Αζερμπαϊτζάν κατά την επιστροφή του από το ταξίδι στην Κίνα, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Επομένως, δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία, καμίας Ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τον TAP.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ, καθώς αν αυτή περνούσε στα χέρια της Gasprom, η Ρωσική εταιρία θα γινόταν αυτόματα βασικός μέτοχος και στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, μερίδιο του οποίου κατέχει η Ελληνική εταιρία, και αυτό σημαίνει ότι η τροφοδοσία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας με Αζερικό αέριο μέσω του IGB, θα ήταν αδύνατη.

Είναι χαρακτηριστική επίσης η θεαματική στροφή 180 μοιρών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, ενώ στην αρχή φάνηκε να υποστηρίζει σθεναρά τον αγωγό Nabucco, στη συνέχεια απέσυρε την στήριξή της, καθώς φάνηκε ότι ο Nabucco έχασε μέρος της ανταγωνιστικότητας του απέναντι στον Ρωσικών συμφερόντων αγωγό South Stream.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι, αφενός οι Δυτικοί θέλουν με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τη Ρωσική επιρροή στα ανατολικά Βαλκάνια και στην Ελλάδα, αφετέρου, ότι η Ελλάδα έχει παραχωρήσει πλήρως την κυριαρχία της στα Δυτικά συμφέροντα, καθώς είναι δέσμια του χρέους, χωρίς να έχει την παραμικρή δυνατότητα μελλοντικών ελιγμών. Αυτό φαντάζει άκρως εφιαλτικό, καθώς η χώρα θα είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει πιθανές μελλοντικές κρίσεις, χωρίς καμία διαπραγματευτική δυνατότητα, σε περίπτωση που θα της επιβληθούν – για παράδειγμα – λύσεις του τύπου δημιουργίας “γκρίζων ζωνών” κ.λ.π. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, το άλλο μεγάλο ναυάγιο του πετρελαϊκού αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που θα είχε ενισχύσει σημαντικά την αμυντική θωράκιση της Θράκης.

Οι υπερβολικά καθυστερημένες προκηρύξεις, οι δημοσκοπήσεις στα μέτρα των μεγαλοκαναλαρχών και η... επιστράτευση των τραπεζιτών και των απολωλότων προβάτων

Όλως τυχαίως, δύο μόλις μέρες μετά την σύσταση της νέας κυβέρνησης, εμφανίστηκε προκήρυξη η οποία αναλάμβανε την ευθύνη της επίθεσης με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή με καθυστέρηση πάνω από 5 μήνες(!), από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”. Η υπερβολικά καθυστερημένη ανάληψη ευθύνης και η εμφάνιση της προκήρυξης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν υποδηλώνουν απλά προβοκατόρικη ενέργεια, αλλά ένα ακόμα χαρτί που χρησιμοποίησε την κατάλληλη στιγμή το συστημικό κατεστημένο στα πλαίσιο των επιχειρήσεων αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, εμφανίστηκε δημοσκοπήση-αστραπή που αναπαράχθηκε με μεγάλη ταχύτητα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, με βάση την οποία, σε γενικές γραμμές η ΝΔ αύξησε ελαφρά τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ενισχύθηκε από την στάση που κράτησε να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα, η ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε αποδυναμωμένη και άρα πλήρωσε για την στάση της να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Η δημοσκόπηση, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάστηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ, είχε σαν στόχο να αποκλιμακώσει την ένταση που δημιουργήθηκε από τις αντιδράσεις μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και να μετριάσει τις εντυπώσεις.

Ένα μικρό, χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου παρουσίασης των αποτελεσμάτων τέτοιων δημοσκοπήσεων από τα μεγάλα ΜΜΕ: Ο εκφωνητής εστιάζει στο γεγονός ότι το 31,7% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αξιολογεί θετικά τη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στο 58,3% , δηλαδή στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό, που την αξιολογεί αρνητικά! Ταυτόχρονα, οι κάρτες με τα ποσοστά εναλλάσσονται γρήγορα, ώστε να μην προλάβει ο τηλεθεατής να επεξεργαστεί ολοκληρωμένα τα ευρήματα της δημοσκόπησης!

Σε αυτές τις νέες επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού, επιστρατεύτηκε ακόμα και ο Μιχάλης Σάλλας, ένας από τους βασικούς αντιπροσώπους των μεγάλων διεθνών τραπεζικών συμφερόντων στην Ελλάδα, ο οποίος, την ίδια χρονική περίοδο τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται, από πλευράς εικόνας και προσδοκιών, στο καλύτερο σημείο της τελευταίας 5ετίας(!) και οι δηλώσεις του αναπαράχθηκαν ταχύτατα από τα μεγάλα ΜΜΕ. Από την άλλη, δεν ήταν παράξενο που δήλωσε κάτι τέτοιο, καθώς ο ίδιος και οι “συνάδελφοι” του τραπεζίτες έκαναν χρυσές δουλειές την τελευταία 5ετία, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που φτωχοποιήθηκε και οδηγείται συνεχώς προς την εξαθλίωση.

Επιστρατεύτηκαν όμως και οι πρώην ανεξάρτητοι βουλευτές της ΝΔ Μαρκόπουλος και Σολδάτος, προκειμένου να ενισχύσουν την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης και να δικαιώσουν το κάλεσμα Σαμαρά για “ενότητα τις δύσκολες ώρες”. Κατά την νέα αυτή τακτική αποπροσανατολισμού, οι δήθεν δυσαρεστημένοι - με τις καταστροφικές πολιτικές – βουλευτές, αποχωρούν από τα κόμματα εξουσίας, μπαίνουν στον πάγο και όταν τα πράγματα ζορίσουν, επιστρέφουν στο μαντρί. Η περίπτωση Μαρκόπουλου-Σολδάτου είναι χαρακτηριστική, καθώς μετά την αποχώρησή τους από την ΝΔ, επανεκλέχθηκαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επικυρώνοντας την αντιμνημονιακή τους στάση, όμως με την πρώτη ευκαιρία ανεξαρτητοποιήθηκαν, δηλαδή μπήκαν στον πάγο, ώστε να είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους στη ΝΔ.

Η πραγματικότητα

Οι επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού και η νέα παράσταση που έστησε το τραπεζομιντιακό κατεστημένο, δεν έχουν βεβαίως σχέση με την πραγματική εικόνα στην Ελλάδα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι, το κλείσιμο της αρτοβιομηχανίας “Κατσέλης” και οι 500 περίπου εργαζόμενοι που έμειναν χωρίς δουλειά, αποσιωπήθηκε από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, για να μη χαλάσει η φιέστα του νέου “success story”.

Όμως οι παραστάσεις της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας συνεχίζονται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ένα πρόσφατο δείγμα είναι η άτυπη σύνοδος της ΕΕ, στην οποία αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων με το ποσό των 6 δισ. ευρώ. Αρκεί να θυμηθούμε τα 28 δισ. με τα οποία ενίσχυσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τις Ελληνικές τράπεζες, πριν ακόμα φτάσει το κύμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, και έχουμε αμέσως ένα καλό μέτρο σύγκρισης για το πόσο σημαντικό είναι το ποσό των 6 δισ. και πόσο θα συμβάλει στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.

Οι θρίαμβοι για την οριστικοποίση της συμφωνίας του αγωγού TAP, συνοδεύθηκαν με την - απαραίτητη για την περίσταση - εκτίμηση του αριθμού νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, αλλά οι συστημικοί παπαγάλοι απέφυγαν, ως συνήθως, να εκτιμήσουν τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα χαθούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της συνεχιζόμενης εφαρμογής των καταστροφικών πολιτικών, που επιτάσσει η νεοφιλελεύθερη δικτατορία.
 failedevolution.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση