GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καλοκαιρινή ραστώνη νίκησε τους απεργούς της Ξάνθης [video]

Για ακόμη μια φορά τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις. Πυρά των εκπαιδευτικών κατά των βουλευτών της συγκυβέρνησης για το πολυνομοσχέδ...

Για ακόμη μια φορά τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις. Πυρά των εκπαιδευτικών κατά των βουλευτών της συγκυβέρνησης για το πολυνομοσχέδιο...

Με τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις και τη συμμετοχή του κόσμου να κυμαίνεται σε μέτρια και μη ικανοποιητικά επίπεδα πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις το πρωί της Τρίτης στην πόλη της Ξάνθης, μετά την 24ώρη απεργία που κήρυξαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών λίγο μετά τις 10.00 το πρωί συγκεντρώθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΞ να δίνουν το παλμό κρατώντας το πανό του σωματείου τους. Την ίδια στιγμή μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης, της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, του ΣΥΡΙΖΑ και του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, κρατώντας πανό και διανέμοντας έντυπο υλικό στους διερχόμενους. Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία απ’ όπου ακολούθησαν δική τους διαδρομή.

Οι διαδηλωτές λίγη ώρα αργότερα ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

Δ. Ντούμος: «Θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε σε ετοιμότητα»

«Η κυβέρνηση μπροστά στο να δημιουργήσει πλεόνασμα δεν διστάζει να βλέπει όλους τους πολίτες ως λογιστικούς αριθμούς. Θα πρέπει οι βουλευτές, και απευθύνομαι σε αυτούς, να καταλάβουν ότι είναι εντολοδόχοι των πολιτών και όχι της Τρόικας και των δανειστών και πρέπει να πουν ένα γενναίο όχι σε αυτό το πολυνομοσχέδιο» σημείωσε ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος, εξηγώντας πως «η απεργιακή κινητοποίηση είναι μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού όμως θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε σε ετοιμότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να διαλυθεί η συνοχή που είναι απαραίτητα για να αποτρέψουμε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.Είμαστε κατά των απολύσεων, ο καθένας που μπήκε σε κάποια θέση έγινε μετά από κάποια προκήρυξη. Δεν είναι δυνατόν να μετακινείς κάποιον σε άλλο νομό όταν έχεις δυσβάσταχτα χρέη και θα πρέπει να τα δει αυτά με κοινωνικά κριτήρια».

Α. Μπεμπεκίδης: «Η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης τόνισε πως «η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο για την κοινωνία και την οικονομία καταθέτει το πολυνομοσχέδιο το όποιο αφορά και ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για αυτό και εμείς σήμερα, εργαζόμενοι και πολίτες θα βγουν για ακόμη μια φορά στους δρόμους για να δηλώσουμε ότι θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Καλούμε όλους τους πολίτες ενωμένοι να βγαίνουμε στους δρόμους για να ανατρέψουμε αυτή την άδικη και καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Μ. Λυκοπούλου: «Ντράπηκε ο κ. Κοντός να δει τους απολυμένους εκπαιδευτικούς»

Κλειστές πόρτες συνάντησε η ΕΛΜΕ Ξάνθης, όταν σύμφωνα με την πρόεδρό της κ. Μαρία Λυκοπούλου αποπειράθηκε να συναντήσει τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρο Κοντό για να του θέσουν το πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων.

«Εμείς απευθυνθήκαμε στους δύο βουλευτές της συμπολίτευσης, ο ένας, ο κ. Σαλτούρος μας μίλησε ο άλλος, ο κ. Κοντός δεν βρήκε την ώρα να μας μιλήσει» εξηγεί η κα Μαρία Λυκοπούλου τονίζοντας πως «η πρότασή μας ήταν στη συνάντηση να έρθουν και δύο απολυμένοι μαζί με το Δ.Σ. και νομίζω ότι είναι απόλυτα θεμιτό αυτό. Φασαρία αλλοίμονο, που κάναμε φασαρία; Μια ωραιότητα κουβέντα κάναμε και μέσα στο γραφείο του κ. Σαλτούρου, διαφωνήσαμε αλλά δεν έχει σημασία. Οι καθηγητές δεν είναι τραμπούκοι. Απλώς ο κ. Κοντός δεν ήθελε να δει τους απολυμένους στα μάτια, πολύ απλά, προφανώς ντρεπόταν να τους δει αλλά δεν θα ντραπεί πιθανότατα να ψηφίσει. Εμείς ζητήσαμε ραντεβού μαζί του εννοείται να είναι και οι δύο απολυμένοι και ίσως να ήταν και κόσμος έξω αλλά δεν θα έκανε φασαρία κανείς φυσικά».

Όπως σημειώνει παράλληλα η ίδια, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μετάταξης των προς απόλυση εκπαιδευτικών σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες «νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε, τώρα που είπαν ότι θα τους μετατάξουν στα Νοσοκομεία ταυτόχρονα απολύουν κόσμο από τα Νοσοκομεία, όποτε τώρα τι θα γίνει; Παίζουμε τις κουμπάρες; Φύγε εσύ έλα εσύ; Αφού και στους δήμους απολύουν κόσμο, οπότε μάλλον μας κοροϊδεύουν».

ThrakiToday

1 σχόλιο

  1. Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ) ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ???

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση