GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θράκη: Νταλίκες αποφεύγουν την Εγνατία… ελέω διοδίων! [video]

Ιδιαίτερα επικίνδυνη η διέλευση των φορτηγών από την παλιά Εθνική Οδό. Δεν απαγορεύεται και ως εκ τούτου μπορούν να τη χρησιμοποιούν...


Ιδιαίτερα επικίνδυνη η διέλευση των φορτηγών από την παλιά Εθνική Οδό. Δεν απαγορεύεται και ως εκ τούτου μπορούν να τη χρησιμοποιούν κανονικά...
Κομβόι φορτηγών σχηματίζονται καθημερινά στο παλιό Εθνικό Δίκτυο της Θράκης, με τους οδηγούς να αποφεύγουν τη χρήση της Εγνατίας Οδού για να μην υποχρεωθούν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων.

Η χρήση της παλιάς Εθνικής Οδού που συνδέει την Ξάνθη και την Κομοτηνή δεν απαγορεύεται από φορτηγά οχήματα και ως εκ τούτου δεν θεωρείται παράνομη. Ωστόσο σε αρκετά του σημεία ο δρόμος παρουσιάζει φθορές ικανές να προκαλέσουν ατυχήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οδηγών φορτηγών που αναπτύσσουν ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες.

«Η επιλογή του ποιού δρόμου θα ακολουθήσει ο κάθε οδηγός είναι δικιά του υπόθεση. Ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει την έξοδο από την Εγνατία Οδό και να χρησιμοποιήσει τον δρόμο της Εθνικής Οδού για να παρακάμπτει τα διόδια» σημειώνει ο διοικητής της τροχαίας Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ρίζος, εξηγώντας πως ως εκ τούτου η διέλευση βαρέων οχημάτων, φορτωμένων τις περισσότερες φορές με εμπορεύματα, δεν απαγορεύεται.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σήμανση απαγόρευσης εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να διαπιστώνουμε τυχόν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και να επιβάλλουμε τα ανάλογα πρόστιμα, κάτι που άλλωστε συμβαίνει» επισημαίνει ο κ. Ρίζος, τονίζοντας πως «συχνά κάνουμε ελέγχους και έχουμε διαπιστώσει και εμείς κάποιες παραβάσεις από τους οδηγούς των φορτηγών».

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος, οι τοπικοί φορείς που διαχειρίζονται το κάθε οδικό δίκτυο είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό των οχημάτων που πρέπει να διέρχονται απ’ αυτά με βάση φυσικά και τα χαρακτηριστικά των δρόμων. «Θα πρέπει να υπάρξει μια σχετική μελέτη από τους φορείς που διαχειρίζονται το κάθε οδικό δίκτυο. Δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μελέτη, και ένας γενικότερος σχεδιασμός».

Ως επί το πλείστον πρόκειται για φορτηγά που πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς τη γειτονική Τουρκία, ενώ προσφάτως φορτηγό ανετράπη στην περιοχή του παλιού Εθνικού Οδικού δικτύου Ξάνθης-Κομοτηνής στο ύψος του Πόρτο Λάγος. Οδηγοί που κάνουν χρήση του δρόμου αλλά και κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η παλιά Ε.Ο. εκφράζουν την ανησυχία τους για την καταλληλότητα του δρόμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή της Εγνατίας Οδού σε θεωρητική βάση θα συνέβαλε στην αποσυμφόρηση των συγκεκριμένων περιοχών από βαρέα οχήματα, τα οποία θα έκαναν χρήση της Εγνατίας.




thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση