GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγριος ξυλοδαρμός αλλοδαπών στο Πυργί Χίου [video]

Ακραίες συμπεριφορές που μέχρι πρότινος ήταν αντίθετες με τα ήθη των τοπικών κοινωνιών κάνουν την εμφάνιση τους σε ολοένα και μεγαλύ...


Ακραίες συμπεριφορές που μέχρι πρότινος ήταν αντίθετες με τα ήθη των τοπικών κοινωνιών κάνουν την εμφάνιση τους σε ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα και βαρβαρότητα, ταρακουνώντας τους απλούς πολίτες και καταδεικνύοντας πως βρισκόμαστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Η επίθεση

Οργανωμένη επίθεση από άτομα νεαρής ηλικίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου και του πατέρα του, κατήγγειλε 20χρονος Αλβανός και η οικογένειά του που κατοικούν μόνιμα εδώ και 8 χρόνια Πυργί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 20χρονο έξω από το σπίτι του προχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο του, ο 20χρονος βρέθηκε ανάμεσα σε είκοσι άτομα που ήταν οπλισμένα με καδρώνια, σιδηρογροθιές, τούβλα, ρόπαλα κ.α. όπως αναφέρει στον «π». Τα χτυπήματα ήταν απανωτά και από τη συμπλοκή και τη φασαρία βγήκαν στο δρόμο οι γονείς και τα μικρότερα αδέρφια του..

Ο πατέρας του, Πάντζι Νάιον, ήταν συγκλονιστικός στην περιγραφή της επίθεσης στον «π»: «Ακούσαμε φασαρία, βγήκα όπως ήμουν στο κρεβάτι, χωρίς παπούτσια και είδα το γιο μου να τον έχουν κάτω και να τον χτυπούν πάνω από είκοσι άτομα. Δεν το σκέφτηκα όπως ήμουν πήγα να προστατέψω το παιδί μου, τη γυναίκα μου και τα μικρότερα παιδιά μου που είχαν βγει κι εκείνα έντρομα στον δρόμο. Έφαγα κι εγώ πολλές μπουνιές, κόπηκα κι από τα γυαλιά γιατί κάποιοι κρατούσαν κι έσπαγαν και μπουκάλια, ένας είχε σιδηρογροθιές. Ήταν τρομακτικό και σίγουρα είναι ρατσιστική επίθεση» δήλωσε στον «π».

Τον παρενοχλούσαν ένα χρόνο τώρα

Η οικογένεια του κατοικεί εδώ και οχτώ χρόνια στο Πυργί. Δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Αντίθετα αποτελούν υπόδειγμα αφού είναι και από τους πρώτους παραγωγούς σε μαστίχι στο χωριό. «Δουλεύουμε και δεν ενοχλούμε κανέναν. Φτάνουμε τα 600 κιλά μαστίχι το χρόνο με την οικογένεια μου. Δεν πειράξαμε ποτέ κάποιον. Αντίθετα τον γιο μου εδώ κι ένα χρόνο τον απειλούν. Και ειδοποιήσαμε σχετικά ξανά την Αστυνομία που μας είπε πως θα κανονίσει εκείνη», κατέληξε.

Προηγούμενα
Αφορμή για τη βίαιη επίθεση ήταν ένας διαπληκτισμός που είχε ο 20χρονος με τη συγκεκριμένη παρέα στο πανηγύρι στα Αρμόλια. Όπως εξηγεί στον «π» ο ίδιος ο Άρτσι Πάντζι: «στο πανηγύρι περνούσα από το τραπεζάκι που κάθονταν οι συγκεκριμένοι, ανάμεσα τους κι ένας αστυνομικός που δουλεύει στην Αθήνα. Τότε αυτός με ρώτησε «τι κοιτάζω και γιατί τους κοιτάζω» κι εγώ απάντησα πως απλά περνούσα κι έχω μάτια και βλέπω. Τότε μου ζήτησε να πάω πιο κάτω να τα πούμε έξω από το πανηγύρι κι όταν κατευθύνθηκα προς τα εκεί μου είπαν πως κάποιος από την παρέα τους έβγαλε μαχαίρι. Κι έτσι δεν πήγα τελικά. Νόμιζα ότι είχε τελειώσει εκεί, όμως μου έστησαν ενέδρα κάτω από το σπίτι μου. Με χτυπούσαν και μου φώναζαν πως θα με στείλουν από εκεί που ήρθα, πως θα με διώξουν από το χωριό».

O πατέρας πάντως δεν κρύβει τον φόβο του «έχω δυο μικρά παιδιά και τη γυναίκα μου μόνα σπίτι. Πρέπει να με προστατέψουν. Εγώ δεν έχω τίποτα με το κράτος και με την Αστυνομία, ζητώ την προστασία τους όπως όλοι οι πολίτες. Αυτοί ακόμη και χθες περνούσαν συνέχεια κάτω από το σπίτι μας. Εγώ και ο γιος μου είμαστε στο νοσοκομείο, αυτοί είναι ελεύθεροι σαν να μην τρέχει τίποτα».

«Ψάχνουμε...» αναφέρει η Αστυνομία

Στον αντίποδα του απίστευτου περιστατικού η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου χαρακτηρίζει το θέμα μη άξιο αναφοράς, τονίζοντας ότι αποτελεί μία απλή διένεξη χωρίς να έχει καταστεί σαφές σύμφωνα με την ίδια, ο υπαίτιος των γεγονότων.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι κατ’ έγκληση που σημαίνει ότι για να υπάρξει ποινική δίωξη στα πλαίσια του αυτοφώρου έπρεπε να γίνει μήνυση. Η μήνυση έγινε και έτσι εμείς αναζητούμε 4 από τους νεαρούς που μας υπέδειξαν», ανέφερε στον «π» ο διοικητής του Α.Τ. Καλαμωτής.

Την άποψη ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ρατσιστικού χαρακτήρα εκφράζει μέσω «π» και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Κ. Λαγός υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε τα φερόμενα ως θύματα είχαν υποβάλλει αναφορές στην Αστυνομίας για απειλές ή άλλου είδους οχλήσεις από τρίτους.

Παρόλα αυτά, η κινητοποίηση της Αστυνομίας... ξεκίνησε μόλις έγινε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του «π» με τον Αστυνομικό Διευθυντή, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. politischios.gr

1 σχόλιο

  1. Η Χίος ανοικει στους Χιώτες
    Στο χωριό μου λένε
    Οπου δεις φαι κάτσε και οπου δεις ξύλο κοπάνα την
    Καιρός να την κανει ο Άλμπαν μαζί με τους δικούς του ένθεν και ένθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση