GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Xρυσή Αυγή ή ΣΥΡΙΖΑ;

Στο πολιτικό της πρόγραμμα η ΧΑ γράφει: Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικο...

Στο πολιτικό της πρόγραμμα η ΧΑ γράφει:
  • Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους. Παράλληλα, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή. Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.
Για το θέμα του ευρώ :
  • Η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της επακόλουθης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα «αν χρειαστεί», και προκειμένου να «σταματήσει η υποταγή», όπως δήλωσε  ο επικεφαλής του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής όπου εξετάζεται το πολυνομοσχέδιο. (Από τις ειδήσεις)
--------------------------------------
Από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:
  • Θέτουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί, με αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων και των καταθετών. Ιδρύουμε δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού με αντικείμενο την αγροτική πίστη, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη  (από το σχέδιο πολιτικής απόφασης)
Τά σημεία που απορρίφθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε η "αριστερή πλατφόρμα" ειναι τα εξής: 
  • α) διαγραφή του χρέους σε περίπτωση πού δεν αποφέρει αποτέλεσμα ο λογιστικός έλεγχος και η διαπραγμάτευση
  • β) η αποχώρηση απο την ΕΕ και το Ευρώ σε περιπτωση που δεν μπορεί να επιτευχθεί το πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης μέσα στα Ευρωπαικά πλαίσια
  • γ) η εθνικοποίηση των Τραπεζών
  • και δ) η εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων.(από τις ειδήσεις)
-------------------
Για το χρέος:
ΣΥΡΙΖΑ:
  • Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. (σχέδιο πολιτικής απόφασης)
ΧΑ:
  • Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους.(ανακοίνωση)  
Εεε...;
Παροιμίες και διλήμματα:
- To be or not to be
- Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
- Πιάστο αυγό και κούρευτο.
ΥΓ:
Κόμμα το οποίο δεν αναφέρεται στην ιδιοκτησία του χρήματος είναι κόμμα πουλημένο στους ιδιοκτήτες του χρήματος(δηλαδή όλα). Θα "κρατικοποιήσουν", "δημοσιοποιήσουν", "εθνικοποιήσουν" τις τράπεζες, αλλά το χρήμα θα παραμείνει ως έχει. Όπως είναι από το 1688, όταν νομιμοποιήθηκε το χρήμα να είναι από χαρτί, που μονοπωλιακά κάποιοι ιδιώτες τυπώνουν, με την άδεια της κυβέρνησης (από την εποχή της "ένδοξης επανάστασης" και της ίδρυσης της Τράπεζας της Αγγλίας). Το μόνο που άλλαξε είναι πως το χρήμα σήμερα είναι πλαστικό ή απλώς μια λογιστική εγγραφή.
Και, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο συνέδριο «Digital Banking Money Conference 2013: Τράπεζες 2.0 - Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές» της Ethos Media:
  • προωθείται στο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση η υποχρεωτική χρήση καρτών πληρωμών για συναλλαγές για ποσά άνω των 500 ευρώ, από 1.500 που προβλέπει σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο.
Και δεν θα αργήσει η μέρα που τον καφέ σου θα τον πληρώνεις με πιστωτική κάρτα, χρήμα που θα "τυπώνει", όχι μία κάποια Κεντρική Τράπεζα, αλλά η κάθε τράπεζα. (για λόγους πάταξης της φοροδιαφυγής)
Το άρθρο έγραψε ο 021443912 .
(Ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε ψευδώνυμο. Ένας αριθμός φορολογικού μητρώου είμαστε).
εικόνες: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ

1 σχόλιο

  1. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΌΛΟΙ ΣΑΣ....ΜΑ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ.....ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΤΑΙ ΨΙΛΌ ΓΑΖΊ ΠΑΠΑΡΕΣ..ΑΝΊΚΑΝΟΙ--ΚΥΦΗΝΕΣ-- ΠΌΣΟ ΚΆΝΕΙ ΡΕ ΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ; ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΠΡΟ;...ΕΕΕ; ΚΌΠΑΝΟΙ; ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ..

    ΡΕ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΖΩ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ....ΖΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;;;;;ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση