GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 11 "αντάρτες" βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τίθενται κατά των πλειστηριασμών

Έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να αρθεί, ακόμα και υπό όρου...

Έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να αρθεί, ακόμα και υπό όρους, η απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, και επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στην αλλαγή των κρτιτηρίων.

Την ίδια στιγμή, σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενώ το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, δηλώνει ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση και αναζητείται η χρυσή τομή. Μέσω της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να μην καταθέσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Πρόκειται για τον Β.Πολύδωρα, τον Αρ.Σπηλιωτόπουλο, την Φ.Πατριανάκου, τον Μ.Ταμήλο, τον Γ.Κοντογιάννη, την Κ.Παπακώστα και τον Κ.Κατσαφάδο από τη ΝΔ, και τον Π.Κουκουλόπουλο, τον Π.Ρήγα, τον Γ.Κουτσούκο και τον Μ.Κασσή από το ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές ζητούν να υπάρξει παράταση της προστασίας και, σε κάθε περίπτωση, προστασία για νοικοκυριά με χαμηλό ή συρρικνωμένο εισόδημα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι για το θέμα «δεν υπάρχει εύκολη λύση και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή». Εν τω μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή το ζήτημα.

Είναι αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού και των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας νέας "σεισάχθειας"»

Ο υπουργός Οικονομικών «σπέρνει μνημονιακούς ανέμους και θα θερίσει φθινοπωρινές θύελλες», σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η ΔΗΜΑΡ ζητά απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως το 2015 και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια».

«Κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών, ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών», λέει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση