GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

14χρονος αυτοκτόνησε στη Ρώμη

Ένας 14χρονος αυτοκτόνησε στη Ρώμη επειδή, όπως έγραψε σε μήνυμά του, ήταν ομοφυλόφιλος και είχε γίνει στόχος...


Ένας 14χρονος αυτοκτόνησε στη Ρώμη επειδή, όπως έγραψε σε μήνυμά του, ήταν ομοφυλόφιλος και είχε γίνει στόχος...

συνεχών χλευασμών από συνομήλικούς του».

Ο 14χρονος αυτοκτόνησε κάνοντας βουτιά στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε με τους γονείς του, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο γραπτό του μήνυμα, το οποίο θέλησε να αφήσει τόσο σε ένα τετράδιο, όσο και σε USB, ο έφηβος ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του για την πράξη του και εξήγησε ότι η απελπισία του οφειλόταν, κυρίως, στην στάση των συνομήλικών του, που δεν του επέτρεπαν πλέον ούτε να βγαίνει μαζί τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στη Ρώμη, ένας 15χρονος ομοφυλόφιλος είχε επίσης βάλει τέλος στην ζωή του, μέσα στο σπίτι του, ενώ τον περασμένο Μάιο, ένας 16χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει από παράθυρο του σχολείου του γιατί φοβόταν την απομόνωση εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Ρώμης, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπάθησε να πετύχει την έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, η ψήφιση του οποίου, όμως, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω ενστάσεων του κεντρώου κινήματος «Επιλογή Πολιτών» και του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση