GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια στον παρασημοφορημένο λοχία που εκτέλεσε 16 αμάχους στο Αφγανιστάν...

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους καταδικάστηκε χθες Παρασκευή (23/08) ο παραση μοφορημένος Αμερικανός στρατι...

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους καταδικάστηκε χθες Παρασκευή (23/08) ο παραση μοφορημένος Αμερικανός στρατιώτης που πυροβόλησε και σκότωσε 16 άοπλους Αφγανούς πολίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν.
Ο λοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς, βετεράνος που είχε υπηρετήσει τέσσερις φορές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε ομολογήσει ότι εκτέλεσε τους Αφγανούς χωρικούς εισβάλλοντας κατά τη διάρκεια της νύχτας στα σπίτια τους, τον Μάρτιο του 2012, στην επαρχία Κανταχάρ.
Ο Μπέιλς, 40 ετών, είχε καταλήξει σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές και δήλωσε ένοχος προκειμένου να μην του επιβληθεί η θανατική ποινή. Την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, χαρακτηρίζοντάς τις "άνανδρες".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση