GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επέστρεψαν οι Έλληνες Μεταμοσχευμένοι που πήραν μέρος στους 19ους Παγκόσμιους Αγώνες στο Durban

Γράφει ο Νίκος Καραντάκος Το πρόσταγμα και το κοινωνικό μήνυμα των 19ων Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων του 2013,στο μακρυνό Du...


Γράφει ο Νίκος Καραντάκος

Το πρόσταγμα και το κοινωνικό μήνυμα των 19ων Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων του 2013,στο μακρυνό Durban, δείχνει ο μεταμοσχευμένος Νίκος ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: «Δόσε ζωή – γίνε δότης οργάνων».

Η πρόκληση εντυπωσιακή και το μήνυμα ισχυρό. Αυτά ήταν τα κίνητρα για την συμμετοχή των Ελλήνων μεταμοσχευμένων αθλητών, στους 19ους Παγκόσμιους Αγώνες μεταμοσχευμένων που ολοκληρώθηκαν με πολλή μεγάλη επιτυχία, στις 4 Αυγούστου 2013 στο Durban της Νοτίου Αφρικής.

Η πρόκληση εντυπωσιακή λόγω της ευκαιρίας να ικανοποιήσουμε μία ανεκπλήρωτη επιθυμία, να κάνουμε ένα τόσο επίπονο και πολύωρο ταξίδι για να φθάσουμε στην όμορφη Αφρικανική Ήπειρο και συγκεκριμένα στο μακρυνό Durban. Να συναντήσουμε ανθρώπους από όλο τον πλανήτη με τους οποίους μοιραζόμαστε αγωνίες και δυσκολίες στην καθημερινότητα, αλλά και χαρές και συγκινήσεις στους αγωνιστικούς στίβους.

Το μήνυμα δεν είναι άλλο από την δυνατότητα να προβάλλουμε μέσα από τον αθλητισμό τη μοναδική ποιότητα ζωής που προσφέρει η μεταμόσχευση. Μπορούν η επιστήμη και η ιατρική να καυχιόνται για πολλά πράγματα που προσφέρουν στον άνθρωπο, αλλά τόσο αποτελεσματική ανακούφιση για τον ανθρώπινο πόνο, μόνο στην μεταμόσχευση με την αντικατάσταση ζωτικών οργάνων το επιτυγχάνουν.

Αυτό το θαύμα της επιστήμης αλλά και το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης, την προσφορά οργάνων, επιδιώκουν να αναδείξουν και να προβάλλουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων. Και βέβαια τα φυσικά και αυθεντικά μέσα που διατίθενται για αυτή την προβολή του μηνύματος, δεν είναι άλλα από τους ίδιους τους μεταμοσχευμένους που συμμετέχουν στην γιορτή της χαράς και της ελπίδας που είναι αυτοί οι αγώνες. Κάνουμε πράξη την προβολή του μήνύματος της προσφοράς οργάνων: «Οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων, είμαστε οι μεταμοσχευμένοι αθλητές.»

Οι μεταμοσχευμένοι αθλητές της Ελληνικής αποστολής επέστρεψαν με σημαντική και αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία. Χαρακτηριστικό των αγώνων ιδιαίτερα στα αθλήματα του στίβου, είναι τα πάρα πολλά παγκόσμια ρεκόρ που σημειώθηκαν. Συγκεκριμένα σε όλες τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών σημειώθηκαν 73 νέα Παγκόσμια Ρεκόρ στα αθλήματα του στίβου..

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Η τελική συγκομιδή των μεταλλίων των μεταμοσχευμένων αθλητών, της εθνικής αποστολής που πήραν μέρος στους 19ους Παγκόσμιους Αγώνες έχει ως εξής:

ΧΡΥΣΑ:

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ Απόστολος, χρυσό μετάλλιο, κολύμβηση, 50 μ. Πεταλούδα.
ΜΑΝΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, χρυσό μετάλλιο στο Bowling.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ:

ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ισίδωρος, 2 ασημένια μετάλλια, στο άλμα εις ύψος και στον δίσκο.
ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ Απόστολος, 2 ασημένια μετάλλια, στα 100 μ. Πεταλούδα και ελαστική σφαίρα.
ΞΕΝΟΣ Χρήστος, ασημένιο μετάλλιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση.
ΠΡΑΤΣΑΣ Νίκος ασημένιο μετάλιο στα 5 χιλ. βάδην.
ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ Νίκος, ασημένιο μετάλλιο στο Bowling.

ΧΑΛΚΙΝΑ:

ΑΡΚΑΣ Γιάννης, 2 χάλκινα μετάλλια, Bowling διπλό και επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό.
ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ Νίκος, χάλκινο μετάλλιο Bowling διπλό.
ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ισίδωρος, χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό.
ΞΕΝΟΣ Χρήστος, χάλκινο μετάλλιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό.
ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, χάλκινο μετάλλιο στα 5 χιλ. Βάδην.
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Δημήτριος, χάλκινο μετάλλιο, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, σύνθετο διπλό.
ΜΠΟΤΣΑ Αθανασία, χάλκινο μετάλλιο, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, σύνθετο διπλό.
ΚΤΕΝΑ Σπυριδούλα, χάλκινο μετάλλιο, στο Bowling.
ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος, χάλκινο μετάλλιο, στο άλμα εις ύψος.

Στην τελική κατάταξη η χώρα μας κατετάγη 25η σε σύνπλο 47 χωρών.






synodoiporia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση