GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

200 αριστεροί ακτιβιστές "απαλλοτρίωσαν" σχολικά είδη από σουπερμάρκετ για να τα μοιράσουν σε φτωχές οικογένειες

Περισσότεροι από 200 αριστεροί ακτιβιστές άρπαξαν σχολικά είδη από ένα μεγάλο σουπερμάρκετ της Σεβίλης, στη νότια Ισπανία, με σκοπό να τα...

Περισσότεροι από 200 αριστεροί ακτιβιστές άρπαξαν σχολικά είδη από ένα μεγάλο σουπερμάρκετ της Σεβίλης, στη νότια Ισπανία, με σκοπό να τα μοιράσουν σε φτωχά παιδιά ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.
Μπροστά σε εικονολήπτες και φωτοειδησεογράφους που είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, τα μέλη του Ανδαλουσιανού Συνδικάτου Εργαζομένων (SAT) βγήκαν από το σουπερμάρκετ Carrefour της Σεβίλης σπρώχνοντας δέκα καροτσάκια γεμάτα με τετράδια, στιλό, μολύβια, γόμες και λεξικά. Τα φόρτωσαν όλα γρήγορα σε φορτηγάκια που τους περίμεναν κι έφυγαν.
"Το υπουργείο Εσωτερικών θα αντιδράσει" στην ενέργεια αυτή, τόνισε ένας εκπρόσωπός του, υποσχόμενος ότι "θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν" τα μέλη του SAT που μετείχαν στην κινητοποίηση, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Το SAT, μια μικρή αντικαπιταλιστική οργάνωση, είχε προχωρήσει σε μια παρόμοια κινητοποίηση και πέρσι. Τότε, τα μέλη της είχαν φύγει από το σουπερμάρκετ παίρνοντας μαζί τους πολλά καροτσάκια γεμάτα με τρόφιμα, με στόχο να καταγγείλουν τις ανισότητες στην Ανδαλουσία, μια αγροτική περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και όπου η ανεργία έχει φτάσει στο ποσοστό-ρεκόρ του 35,8%.
Ο ηγέτης του SAT, Χουάν Σάντσεθ Γκορντίγιο, είναι πασίγνωστος στην Ισπανία για την πολιτική "αναδιανομής" που εφαρμόζει —είτε πρόκειται για σπίτια, είτε για είδη πρώτης ανάγκης— στην ανδαλουσιανή κοινότητα Μαριναλέδα, της οποίας είναι δήμαρχος εδώ και 30 χρόνια. Έχει επίσης εκλεγεί στην τοπική Βουλή με το οικολογικό-κομμουνιστικό κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (IU).
Τα "απαλλοτριωμένα" σχολικά είδη "θα μοιραστούν τις επόμενες ημέρες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη", εξήγησε το SAT σε ανακοίνωσή του. Με αυτήν την "συμβολική ενέργεια" το Συνδικάτο ήθελε "να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση των δύο εκατομμυρίων Ανδαλουσιανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στις 400.000 οικογένειες που δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια και όλα τους τα μέλη είναι άνεργα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση