GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλη 2015 ο αγωγός φυσικού αερίου στην Καλαμάτα

Στα τέλη του 2015 εκτιμάται ότι θα φτάσει στην είσοδο της Καλαμάτας το φυσικό αέριο, και συγκεκριμένα στην ΒΙΠΕ Σπερχογείας, ανακοίν...


Στα τέλη του 2015 εκτιμάται ότι θα φτάσει στην είσοδο της Καλαμάτας το φυσικό αέριο, και συγκεκριμένα στην ΒΙΠΕ Σπερχογείας, ανακοίνωσε με δηλώσεις του ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας. Σημείωσε δε, πως ένα αίτημα της περιοχής για φθηνό καύσιμο, που διεκδικεί επίσημα ο δήμος από το 2009 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δρομολογείται προς υλοποίηση.

Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα, όπως επισημαίνεται από τη δημοτική Αρχή, συνιστά, ένα καίριο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας και του τουρισμού, αλλά και για την παροχή φθηνού καυσίμου στα νοικοκυριά της πόλης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε, ότι για το θέμα αυτό συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου και ανέφερε ότι, έως το τέλος του έτους θα έχει τεθεί σε λειτουργία η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη, με φυσικό αέριο.

Η Μεγαλόπολη είπε, θα αποτελεί βάση διανομής φυσικού αερίου με χαλύβδινους σωλήνες, μέσης τάσης προς την Καλαμάτα και την Πάτρα κι αναμένεται στα τέλη του 2014 να ιδρυθεί η Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) Πελοποννήσου, που θα παρέχει το αέριο, ενώ υπογράμμισε πως έναν χρόνο αργότερα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, ο αγωγός θα βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Σπερχογείας και ακολούθως θα αρχίσει να κατασκευάζεται το εσωτερικό δίκτυο της Καλαμάτας.

Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή φορέων όπως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον σύλλογο Ξενοδόχων και το παράρτημα του ΤΕΕ, προκειμένου να γίνει συντονισμός ενεργειών προς τη ΔΕΠΑ.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση