GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταλάρα: Ευρώπη και ΔΝΤ να δώσουν στην Ελλάδα 20 δισ. για επενδύσεις

Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση στην κρίση, εκτιμά ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα ο οπ...

Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση στην κρίση, εκτιμά ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα ο οποίος σε συνέντευξή του... στη γερμανική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung» δίνει τις δικές του προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση του χρέους.

Ο κ. Νταλάρα, ο οποίος εργάζεται πλέον σε εταιρία Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων, αναφέρει ότι εάν η Ευρώπη με την ουσιαστική συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν πρόθυμη να διαθέσει 15 μέχρι 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις, η οικονομία της χώρας θα είχε πραγματική ευκαιρία να σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα οι επενδύσεις θα πρέπει να πάνε μαζί με επείγοντα μέτρα απορρύθμισης, περισσότερης διαφάνειας, μεταρρύθμισης των φορολογικών δομών και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ.

Ο πρώην επικεφαλής του IIF εκτιμά ακόμη πως είναι λάθος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση εκτός από τη λιτότητα και όπως καταλήγει, ανάλογες εικασίες από ευρωπαίους αξιωματούχους και συνεργάτες του ΔΝΤ δεν βοηθούν.

«Μια χώρα δεν σώζεται με τέτοιες υποθέσεις», υπογραμμίζει ο Τσαρλς Νταλάρα και επικρίνει την πολιτική της λιτότητας με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, έτσι όπως υλοποιείται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, αν εξαιρέσει κανείς περιόδους πολέμου, δεν υπήρξε στο παρελθόν άλλη χώρα που να βίωσε μείωση στην οικονομική της απόδοση σε ποσοστό 25%.

«Όσο καιρό οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που δεν αποδέχονται χωρίς αντίδραση κάθε μεταρρύθμιση», σημειώνει οκ. Νταλάρα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση