GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι 23 πιο κοινές αιτίες θανάτου παγκοσμίως

Ολοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι η ώρα που θα συμβεί αλλά και η αιτία ή ο... τ...

Ολοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι η ώρα που θα συμβεί αλλά και η αιτία ή ο... τρόπος. Παρακάτω παρασουζιάονται οι 23 πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου, έτσι για να είμαστε όλοι λίγο πιο... υποψιασμένοι.

Οι 23 πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του medhelp.org, που δημοσιεύει το click@life είναι οι εξής:
Καρδιακό επεισόδιο

Ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και το άγχος αυξάνουν τα καρδιακά επεισόδια με αποτέλεσμα να ανακηρύσσεται η πρώτη αιτία θανάτου.
Καρκίνος

Μια στις 7 περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από καρκίνο θεωρείται στατιστικά θανατηφόρα. Πιο θανατηφόρα μορφή ωστόσο θεωρείται ο καρκίνος στους πνεύμονες, ενώ ο καρκίνος στον προστάτη και το στήθος κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Εγκεφαλικό επεισόδιο

Υψηλή χοληστερόλη,υψηλή αρτηριακή πίεση ειδικά για άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω,υπερβολικό βάρος, σωματική αδράνεια, άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος, ρήση ναρκωτικών και κάπνισμα, με δυο λόγια ένας κακός τρόπος ζωής αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για κάποιος να του χτυπήσει την πόρτα το... εγκεφαλικό.
Ατυχήματα με όχημα

Ένας στους 85 ανθρώπους πιθανολογείται ότι χάνεται λόγω κάποιου ατυχήματος με κάποιο όχημα, όπως μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα αλλά και με αγροτικά μηχανήματα.
Αυτοκτονία

Οι γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επιχειρήσουν αυτοκτονία από όσες οι άνδρες.
Τυχαία δηλητηρίαση λόγω υπερδοσολογίας και ναρκωτικά
Πτώσεις
Αυτοκινητιστικό δυστύχημα
Υπερβολική χρήση ναρκωτικών και παραισθησιογόνων
Επίθεση με πυροβόλο όπλο

Στην περίπτωση της Αμερικής, η επίθεση με πυροβόλο όπλο κατατάσσεται στο νούμερο 10 των πιο συχνών αιτιών θανάτου. Ομως, στις ΗΠΑ τα ποσοστά επιθέσεων με πυροβόλο όπλο είναι σημαντικά δυσανάλογα με αυτά άλλων χωρών, κατακτώντας την πρώτη θέση σε θανάτους μεταξύ των 25 οικονομικά ισχυρών κρατών.
Ατύχημα πεζών

Οι θάνατοι πεζών αυξάνονται σημαντικά στις μεγάλες πόλεις με μεγάλη κυκλοφορία.
Ατύχημα με μοτοσικλέτα

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι 1 στους 802 μοτοσικλετιστές χάνονται άδοξα στους δρόμους.
Πνιγμός

Οι άντρες μάλιστα, είχαν 3,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από πνιγμό από ότι οι γυναίκες και ο λόγος είναι ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε απερίσκεπτη συμπεριφορά. Σημειώνεται, επίσης, ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών αντιπροσώπευαν το ένα πέμπτο από αυτούς τους θανάτους.
Εκθεση σε καπνό, φωτιά και φλόγες

Σε ένα φλεγόμενο κτίριο είναι πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος από την εισπνοή καπνού παρά από τη θερμότητα. Οι άνθρωποι έχουν περίπου τρία λεπτά για να βγουν από ένα φλεγόμενο κτίριο, πριν πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις.
Ατύχημα με ποδήλατο

Οι περισσότεροι θάνατοι ποδηλατών συμβαίνουν στατιστικά σε αστικές περιοχές όπου υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι 1 στους 4.147 ποδηλάτες θα χάσει τη ζωή του.
Πτώση από...έπιπλα

Το κρεβάτι, η καρέκλα ή άλλα έπιπλα μπορεί να αποβούν κυριολεκτικά θανάσιμα για 1 στους 4.238 ανθρώπους, ειδικά για όσους, σύμφωνα με τα στατιστικά, έχουν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Πνιγμός από τρόφιμα

Υπολογίζεται ότι ένα στα 4.404 άτομα θα πεθάνει από ασφυξία και πνιγμό από κάποιο τρόφιμο.
Επαφή με μηχανήματα

Οι πιθανότεροι «ένοχοι» για να προκαλέσουν θανάσιμο τραυματισμό είναι τα μηχανήματα που σχετίζονται με θέρμανση, ψύξη, καθαρισμό, κατασκευή και εξόρυξη.
Αεροπορικά ατυχήματα

Οι αποδόσεις είναι 1 προς 5.862, άρα εάν φοβάστε να πετάτε με αεροπλάνα, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε.
Ανταλλαγή πυροβολισμών

Ένας στους 5.981 ανθρώπους έχει πιθανότητες να πεθάνει από ανταλλαγή πυροβολισμών στατιστικά, εκτός βέβαια και αν κατοικεί σε εμπόλεμη ζώνη, οπότε οι πιθανότητες αυξάνονται.
Πτώση από κτίριο

Οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος πέφτοντας από κτίριο είναι 1 στις 6.115.
Θερμοπληξία
Υποθερμία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση