GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομολογία σοκ: Το 29% των αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2011 παραδέχθηκε πως είχε ντοπαριστεί

Στον πόλεμο κατά του ντόπινγκ, οι διώκτες γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι πάντα ένα- ίσως και περισσότερα- βήματα από τους παραβάτες. Μόλις...

Στον πόλεμο κατά του ντόπινγκ, οι διώκτες γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι πάντα ένα- ίσως και περισσότερα- βήματα από τους παραβάτες. Μόλις καταφέρνουν να εντοπίσουν μία νέα απαγορευμένη ουσία, στα εργαστήρια ξέρουν πως οι αθλητές και οι συνεργοί τους ήδη έχουν προχωρήσει στη χρήση μίας άλλης. Αυτή τη φορά λοιπόν, προτίμησαν να βασιστούν στην ειλικρίνεια των παραβατών προκειμένου να διαμορφώσουν μία εικόνα της μάστιγας. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό.

Το 29% των αθλητών που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2011- συνολικά είχαν μετάσχει 2.000 άτομα- αλλά και το 45% εκείνων που είχαν δώσει το παρών στους Παναραβικούς αγώνες της ίδιας χρονιάς, παραδέχθηκαν πως τον τελευταίο χρόνο είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών! Για να αντιληφθεί κανείς το ποσοστό επιτυχίας των διωκτικών αρχών στο αντιντόπινγκ, οι αθλητές που «συνελήφθησαν» να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών το 2010 ήταν λιγότερο από το 2% εκείνων που πέρασαν από έλεγχο.

Οσο συγκλονιστικός κι αν ακούγεται ο αριθμός, η λογική ανησυχία των ερευνητών ήταν πως δεν πρόκειται καν για ολόκληρη την εικόνα αυτού του φαινομένου. Παρότι οι απαντήσεις δόθηκαν σε ανώνυμη δημοσκόπηση, εκτιμάται όπως είναι φυσικό πως δεν απάντησαν όλοι με απόλυτη ειλικρίνεια.

Την έρευνα έκανε μία ομάδα της Παγκόσμιας υπηρεσίας αντιντόπινγκ (WADA) και την αποκάλυψαν οι New York Times. Οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης ήθελαν να δημοσιοποιήσουν αμέσως τα αποτελέσματα, αλλά η άρνηση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου- που ισχυρίστηκε πως ήθελε να κάνει και δική της έρευνα- άφησε τα αποτελέσματα στο συρτάρι ως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση