GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρά τα μνημόνια το ελληνικό χρέος (321 δισ. ευρώ) σπάει όλα τα ρεκόρ...

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την αύξηση του δημόσιου χρέους που ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του ...

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την αύξηση του δημόσιου χρέους που ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Σύμφωνα με το "Βήμα", το χρέος, επιβαρύνθηκε κατά 16 δις ευρώ μέσα στο 2013, και είναι υψηλότερο κατά 18 δις ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, που έφτανε τα 303 δις ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι, πως το δημόσιο χρέος, είναι μεγαλύτερο κι απ΄αυτό που είχε η Ελλάδα προ… κρίσης και προσφυγής στο ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, το χρέος του Δημοσίου, από τα 305,5 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012, έπεσε στα 280,3 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2012, αμέσως μετά το PSI, αυξήθηκε σε 309,3 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8 δισ. ευρώ και σήμερα υπολογίζεται στα 321 εκατ. ευρώ .
Αυτός είναι και ο λόγος που επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για το πώς θα αντιμετωπιστεί, μπροστά σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος του δανεισμού που με τα σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και το οποίο παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το ύψος των τόκων.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εμπειρογνώμονες έχουν διχαστεί, για το αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που ξεπέρασε στο τέλος Ιουνίου τα 321 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι εγγυήσεις που καταπίπτουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».

3 σχόλια

  1. Μα καλα αφου λεγανε οτι φανηκε φως στο τουνελ
    Τι εγινε παλι και χαλασε η σουπα?
    Δεν βαζουνε κανενα μπακαλη με το τεφτερι και το μολυβακι στο αυτι να τα καταφερει?
    Παντως καλυτερα απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν ένας ΤΙΜΙΟΣ μπακάλης ή γενικότερα κάποιος ΤΙΜΙΟΣ στο υπουργείο οικονομίας δεν θα είχαμε φτάσει εδώ.
    Βέβαια τίμιος και πολιτικός είναι ανέκδοτο αφού για να γίνεις πολιτικός πρέπει να είσαι διαπλεκόμενος ούτως ή άλλως απο πρίν.
    Το έχω ξαναπεί, οποιος φοράει κουστούμι, τον προβάλουν τα ΜΜΕ και έχει 5 πτυχία πλαστά ή μη τον ψηφίζουμε σαν χάνοι ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι τιμιότητα και φιλοπατρία.
    Τα κόμματα στην πράξη είναι φίλτρα που φιλτράρουν αυτούς που μπορεί να χαλάσουν την πιάτσα (τιμιους) και αφήνουν μόνο τους πιασμένους και άρα ευάλωτους σε "καθοδήγηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληταρία!!!!!

    Μόνο ξεφτιλισμένοι, προσκυνημένοι, αλήτες, κίναιδοι, χαραμοφάηδες, άτιμοι, γουρουνόφατσες, κοπρολάγνοι, σκοταδιστές, ακαμάτηδες, κλέφτες, κερατάδες, μαλακιστήρια, μολυντήρια, λεχρίτες,πανούργοι, πιθικομούρηδες, ξετσίπωτοι, βρωμολάγνοι και όσοι φιλούνε κατουρημένες ποδιές από το πρωί μέχρι το βράδυ,
    θα μπορούσανε να συντάξουνε και να αποδεχτούν αυτόν τον καινούριο νόμο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ή και να κάνουν τις ΠΑΠΙΕΣ! ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ…..
    Ποιος διασφαλίζει ΑΤΙΜΟΙ ότι στα ιδιωτικά σχολεία δεν θα γίνετε το έλα να δεις με τις βαθμολογίες εντός του σχολείου που όπως λέει ο νόμος θα λαμβάνονται υπ’ όψιν; Ποιος διασφαλίζει άθλιας γέννας αποβράσματα ότι ο βαθμολογών δεν θα λαμβάνει υπ’ όψιν του την οικονομική – κοινωνική - πολιτική θέση των γονέων;
    Ποιος διασφαλίζει ότι ακόμη και στα Δημόσια Σχολεία δεν θα υπάρχει συναλλαγή μεταξύ γονιών και καθηγητών;
    Δεν έχετε ακούσει για δωράκια ακόμη και από το Δημοτικό;
    Μήπως ξαφνικά οι καθηγητές γίνανε άγγελοι;
    Και ακόμη για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες¨ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ Πανελλήνιες να εξαιρούνται από ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ!

    Όμως Αθλιότεροι των Αθλιοτέρων σας πείραζε που ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ, ΣΠΑΝΙΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΤΣΙ ΚΛΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΙ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ, ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΚΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΕΣΚΥΒΑΝ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ.ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ.!

    Φτου σας Αλήτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση