GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακαλύφθηκε νέο είδος θηλαστικού μετά από 35 χρόνια!

Σε μια σημαντική ανακάλυψη προέβησαν ερευνητές του μουσείου Σμιθσόνιαν, καθώς, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ένα νέο είδος θηλαστικού που κα...

Σε μια σημαντική ανακάλυψη προέβησαν ερευνητές του μουσείου Σμιθσόνιαν, καθώς, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ένα νέο είδος θηλαστικού που κατοικεί μόνο στα δάση των Ανδεων.

Το γλυκύτατο θηλαστικό το οποίο ονόμασαν «ολινγκίτο» είναι η πρώτη ανακάλυψη νέου θηλαστικού τα τελευταία 35 χρόνια αποδεικνύοντας ότι δεν τα έχουμε μάθει ακόμη όλα στον θαυμαστό μας πλανήτη.

Το βάρος του κυμαίνεται κοντά στο ένα κιλό, το μήκος του φτάνει τα 35 εκατοστά και το τρίχωμά του έχει ανοικτό καστανό χρώμα. Ανήκει στους Προκυνίδες.

Βέβαι το «ολινγκίτο» δεν παρέμεινε κρυμμένο στα πυκνά δάση των Ανδεων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά βρισκόταν κάτω από τη μύτη των επσιτημόνων που δεν το είχαν προσέξει.

Για την ακρίβεια επιστήμονες του ιδρύματος εντόπισαν οστά και δέρμα του ζώου που είχε καταχωρηθεί σε μουσείο στο Σικάγο και είχε «παρεξηγηθεί» για άλλο είδος της ίδιας οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση