GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας με προβολές, διαγωνισμούς και αφιερώματα

Με περισσότερες από 200 ταινίες μικρού μήκους, ελληνικές και ξένες, διαγωνιστικό τμήμα, αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες, παράλληλα προγρ...

Με περισσότερες από 200 ταινίες μικρού μήκους, ελληνικές και ξένες, διαγωνιστικό τμήμα, αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες, παράλληλα προγράμματα και εικαστικές εκθέσεις με θέμα την ψηφιακή εικόνα ετοιμάζεται να ξεκινήσει το 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου.

Για ένα δεκαήμερο, από την 1η έως τις 10 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ θα απλωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, (Ίδρυμα Κακογιάννη, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Μπετόν 7, Χώρος Τέχνης Ασωμάτων).

Στο διαγωνιστικό του τμήμα συμμετέχουν 120 ταινίες μικρού μήκους (από τις οποίες 80 ελληνικές), στις κατηγορίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, βίντεοαρτ, κινούμενων σχεδίων και πειραματικές. Σε παράλληλο πρόγραμμα και για πρώτη φορά το AIDF, σε συνεργασία με το Φιλανδικό φεστιβάλ Wildlife Vaasa, θα προβάλει επιστημονικές ταινίες με θέματα οικολογικά και περιβαλλοντικά.

Ακόμα, το 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, τιμά τον ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή, με την προβολή της ταινίας «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη, τη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη, και τον πειραματικό κινηματογράφο του Θανάση Ρεντζή.

Εγκαινιάζει επίσης, ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με ταινίες μικρού μήκους γνωστών σκηνοθετών», με ταινίες των Δημήτρη Αθανίτη, Γιάννη Μαρούδα και Μιχάλη Γαλανάκη όπως τέλος, την εικαστική κίνηση με τίτλο «visual Journeys», με μια ομαδική έκθεση και ένα αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου Ελένης Μπότσιου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση