GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 ρίχτερ στη Φθιώτιδα...

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:49, στη Φθιώτιδα. Το επίκεντρο βρίσκεται 118 χλμ βορειοδυτικά τ...

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:49, στη Φθιώτιδα. Το επίκεντρο βρίσκεται 118 χλμ βορειοδυτικά της Αττικής.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ελάτειας με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Η περιοχή της Ελάτειας βρίσκεται κοντά στην Αμφίκλεια, επίκεντρο του προχθεσινού σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν ακολουθήσει εκατοντάδες μετασεισμοί.
Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 60 σπίτια μέσα σε μια μέρα χαρακτήρισαν ως «κόκκινα» και απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων, τα συνεργεία των μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων από την Αθήνα που έκαναν χθες τις πρώτες αυτοψίες.
Ήδη, ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για να συγκροτήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου.
Για δεύτερη νύχτα, δεκάδες οικογένειες στα χωριά που χτύπησε ο Εγκέλαδος πέρασαν τη νύχτα τους στο ύπαιθρο. Μεγάλες αυλές σπιτιών, προαύλια σχολείων και εκκλησιών αλλά και πλατείες γέμισαν με κρεβάτια.
Στα χωριά Δρυμαία και Ρεγγίνι που έχουν πάθει τις μεγαλύτερες καταστροφές, με παρεμβάσεις των δήμων και της περιφέρειας, αποκαταστάθηκαν οι βασικές τους λειτουργίες στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και στο δίκτυο ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση