GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερα από 70 κιλά νεκρά ψάρια στον Υγροβιότοπο του Κεφαλόβρυσου Τρικάλων

Τρέχουν οι Υπηρεσίες στον Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων για να δουν από κοντά την οικολογική καταστροφή του υγροβιότοπου «Γκιτζή». Με ...


Τρέχουν οι Υπηρεσίες στον Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων για να δουν από κοντά την οικολογική καταστροφή του υγροβιότοπου «Γκιτζή».
Με μεσοβέζικες λύσεις προσπαθούν να δώσουν λύση στο οικολογικό έγκλημα όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr που συντελείται στο μοναδικό, από πλευράς φυσικού κάλλους, στολίδι, του υγροβιότοπου «Γκιτζή», στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Για την τραγική κατάσταση που στην οποία βρίσκεται ο υγροβιότοπος με δεκάδες ψόφια ψάρια ενημερώθηκε και η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Χαράλαμπο Ρεντζιλά, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Χρήστο Λάππα.

Ο κ. Λάππας δεσμεύτηκε σε πρώτη φάση για τη ρίψη νερού διάρκειας 50 ωρών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες επισκευής του φράγματος και στην πορεία θα αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την συμπλήρωση του νερού.

Κινητοποίησε υπήρξε άμεσα και από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου την επόμενη του επίμαχου δημοσιεύματος, έσπευσε στον υγροβιότοπο γεωλόγος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ο οποίος εκτίμησε πώς «όσο νερό και να πέσει στην λίμνη θα χαθεί, αφού πρέπει να επισκευαστεί πρώτα το τοιχίο».

Για να έχει ιδία άποψη για το θέμα βρέθηκε χθες το απόγευμα στο σημείο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης όπου πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο συνοδευόμενος από τον Πρόεδρου του Μικρού Κεφαλόβρυσου κ. Ρεντζιλά.

Ο κ. Μιχαλάκης τάχθηκε υπέρ της «άμεσης επισκευής του τοιχίου και της κατασκευής γεώτρησης η οποία θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του υγροβιότοπου «Γκιτζή» και αυτό μπορεί να γίνει μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τα οποία αφορούν τους υγροβιότοπους και την συντήρησή τους».

Ανταπόκριση υπήρξε χθες και από τον Αντιδήμαρχο «Άμεσης Επέμβασης» του Δήμου Τρικκαίων, Θεόδωρο Σπανό όπου με εντολή του, υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν στον καθαρισμό του υγροβιότοπου ενώ καθαρίστηκε και η κοίτη της λίμνης.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έβγαλαν τουλάχιστον 70 κιλά νεκρά ψάρια από τον υγροβιότοπο γεγονός που σημαίνει το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση