GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρομακτική αύξηση των Ελλήνων που αποκτούν τη γερμανική υπηκοότητα – Ανοδος 82% το 2012!

Ενα ακόμη αριθμητικό στοιχείο επιβεβαιώνει το νέο «κύμα» μετανάστευσης των Ελλήνων προς τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Ο...

Ενα ακόμη αριθμητικό στοιχείο επιβεβαιώνει το νέο «κύμα» μετανάστευσης των Ελλήνων προς τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την περασμένη χρονιά αυξήθηκε κατά 82% ο αριθμός των Ελλήνων που πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί, σε σύγκριση με 2011.

Οι Ελληνες κατέχουν τα πρωτεία, αλλά δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στη Γερμανία. Ετσι, κατά 29% αυξήθηκε ο αντίστοιχος αριθμός των Ιταλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis, αριθμός των πολιτών χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίοι έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα αυξήθηκε κατά 19,1% πέρυσι και ο συνολικός αριθμός ξένων που πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί αυξήθηκε το 2012 για πέμπτη συνεχή χρονιά φθάνοντας τις 112.300.

Η «γη της Επαγγελίας» φαίνεται πως είναι το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, καθώς εκεί υποβλήθηκαν οι περισσότερες αιτήσεις. Κάτι που είναι λογικό, καθώς πρόκειται για το πλουσιότερο κρατίδιο της Γερμανίας, ενώ έχει πολύ χαμηλά επίπεδα ανεργίας.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση