GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαστε ακόμη εδώ, δηλώνουν οι Anonymous

Το FBI πανηγυρίζει ακόμη για τη σύλληψη, την οποία, ουσιαστικά, αναγάγει σε "εξουδετέρωση" των "εγκεφάλων" των Anony...

Το FBI πανηγυρίζει ακόμη για τη σύλληψη, την οποία, ουσιαστικά, αναγάγει σε "εξουδετέρωση" των "εγκεφάλων" των Anonymous!

Ωστόσο, ακτιβιστές όπως ο Γκρεγκ Χάους, δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί μιας και η οργάνωση δεν έχει ηγεσία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όποια σύλληψη και να γίνεται να μην μπορεί να τους διαλύσει.

Ο Χάους υποστηρίζει ότι αν οι Anonymous είχαν ηγεσία δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια επιχείρηση όπως αυτή της "OpLastResort".

"Είναι γελοίο να λέμε ότι η ηγεσία των Anonymous έχει διαλυθεί", εξηγεί.

"Οι τελευταίες δηλώσεις του FBI δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξαγριώνουν περισσότερο κόσμο και να εντάσσεται στους Anonymous", προσθέτει.

"Το κίνημα είναι ακόμη εκεί, κατασκηνωμένα άτομα στο Twitter που ποστάρουν διαρκώς, αλλά δεν ακούς τίποτα και δε μαθαίνεις τίποτα πραγματικά γι' αυτούς", λέει ο Όστιν Μπέργκλας στη Huffington Post, προσθέτοντας κι αυτός το δικό του λιθαράκι αμφισβήτησης. Κι είναι ειδικός πράκτορας επιχειρήσεων του FBI, οπότε ο λόγος του έχει βαρύτητα.

Όσοι συνδέονται φιλικά με τα άτομα που συνελήφθησαν από τις Αρχές των ΗΠΑ, δηλώνουν ότι δεν έχουν φοβηθεί αλλά έχουν γίνει πιο προσεκτικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Σε πείσμα των ισχυρισμών του FBI, το στρατόπεδο των Anonymous απάντησε με σειρά από κυρίως ειρωνικές αναρτήσεις στο Twitter (μέσω λογαριασμών όπως οι: @OpLastResort, @YourAnonNews και @AnonyOps).

Από την πλευρά της, η Νάνσυ Λορέλι, δικηγόρος του Μαϊάμι, πιστεύει ότι μετά τις συλλήψεις που έχουν γίνει, τα μέλη των Anonymous είναι πιο προσεκτικά.

Οι Anonymous ουσιαστικά συνιστούν μια αποκεντρωμένη και ανομοιογενή κοινότητα ακτιβιστών-χάκερ, οι οποίοι γενικά μοιράζονται μια κοινή απέχθεια για τη λογοκρισία και επιλέγουν να λειτουργούν με συντονισμένο τρόπο ενάντια σε όσα τους ενοχλούν (εταιρείες, κυβερνήσεις, δυνάμεις καταστολής και άλλες πηγές).

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση