GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου [εικόνες]

Το σύμβολο της θηριωδίας των Ναζί, το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος Αν...


Το σύμβολο της θηριωδίας των Ναζί, το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «ιστορική» καθώς για πρώτη φορά επισκέπτεται το στρατόπεδο Γερμανός Καγκελάριος, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι η επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ενώ τη χαρακτήρισαν και απόπειρα ιστορικής εξιλέωσης.

Από την πλευρά τους οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος χαιρέτισαν την κίνηση της Ανγκελα Μέρκελ τονίζοντας ωστόσο την καθυστέρηση.

Την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο και περιηγήθηκε στα ερείπια του στρατοπέδου, παρουσία του προέδρου της επιτροπής του στρατοπέδου, Μαξ Μανχάιμερ και άλλων πρώην έγκλειστων στο Νταχάου.

2 σχόλια

  1. Την μεταμέλεια την δείχνουμε εμπράκτως, όταν την εννοούμε ειλικρινά. Γι αυτό να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις και να ξεπληρώσουν το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.greece.org/blogs/wwii/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση